Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
4. december 2014

Medgeneracijska delavnica

 V okviru medgeneracijskega sodelovanja smo  1. decembra  z   dijaki Srednje gradbene in lesarske šole iz Novega mesta  obiskali varovance v Domu starejših občanov Novo mesto. Po prijetnih  jutranjih razgibalnih vajah  smo skupaj z delovno terapevtko Petro Mihalič Medle  izvedli delavnico    izdelovanja  lesenih koledarčkov  s servietno tehniko.

Pri tem je pomembno zlasti to, da so varovanke in varovanec skrbno prenašali svoje dosedanje,  res umetelno znanje mladim dijakom –lesarskim in gradbenim tehnikom. Dijaki so se naučili tehnike okraševanja  lesenih  materialov s papirnatimi servietami  in izrezki iz papirja.  Iz zbirke več sto papirnatih serviet in vzorčastega papirja, za katerega vestno skrbi terapevtka Petra Mihalič, so  si  izbrali   najljubše motive in jih prenašali  na les.   Prijetno delo je ob pogovoru  hitro minilo, ob tem pa so  se tkale  drobne,  a pomembne socialne in življenjske veščine.  Udeležence delavnice je z velikim veseljem pozdravila tudi direktorica doma mag. Milena Dular. Naslednji dogodek v okviru sodelovanja bo tudi tombola 9. decembra popoldne, na kateri se bodo predstavili tudi naši glasbeniki.

Fotografije (Foto: Slavko Mirtič)