Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
19. junij 2012

Med najboljšimi prostovoljci tudi dijaki naše šole


Mladinski svet Slovenije je v četrtek, 14. junija pod pokroviteljstvom predsednika RS dr. Danila Türka, na Brdu pri Kranju pripravil prireditev in razglasil najboljše prostovoljce in prostovoljske  projekte v minulem letu.  V natečaj Prostovoljec leta je letos sodelovalo kar 130 različnih prijaviteljev z 52 projekti in  162 posamezniki.
Številne zbrane prostovoljce sta nagovorila minister za  delo, družino in socialne zadeve mag. Andrej Vizjak in predsednik RS Danilo Türk. "V današnjih časih nastajajo Velike razlike med revnimi in bogatimi, med zaposlenimi in brezposelnimi, med ljudmi, ki živijo v različnih kulturnih in socialnih okoljih,« je dejal predsednik in dodal, da lahko  prostovoljstvo na svoj iskren način omili te razkorake in nasprotja ter pripomore k dostojnejšemu, pravičnejšemu in humanejšemu življenju ter k dobrim medčloveškim odnosom.
»S prostovoljskim delom je nenehno negovan občutek in želja pomagati sočloveku,« je povedal minister za delo, družino in socialne zadeve mag.  Andrej Vizjak in pozval prostovoljce, da jih razmere v družbi in kriza v poslanstvu ne odvrne od prostovoljstva.
Med številnimi posamezniki, ki so sodelovali  v natečaju in prejeli priznanje so bili tudi dijaki Srednje gradbene in lesarske šole s projektom »Lepo je deliti« ter Srednje zdravstvene in kemijske šole Novo mesto, ki so s svojim delom na humanitarnem področju in tistim, ki pomoč potrebujejo dokazali, da je prostovoljstvo  pomembna družbena vrednota civilne družbe. Pomembno priznanje sta v imenu dijakov sprejela Rok Hrnčič in Glorija Cvelbar, pri tem slovesnem dogodku pa sta sodelovala tudi mentor Slavko Mirtič in  Mirjam Žnidarčič. Dijaki so ob tem tudi dokazali, da prostovoljstvo ni samo druženje, ampak je to tudi sodelovanje med generacijami.
Slavko Mirtič
Fotografije ...
Foto: Slavko Mirtič in arhiv RS

Več o projektu Lepo je deliti si oglejte tukaj ...