Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
29. november 2022

Dvodnevna strokovna ekskurzija v podjetje BiesseGroup in mesto Bologna


20221124 114206 (1)

Z dijaki L2B in LG/GL4A smo izvedli strokovno ekskurzijo. V Italijo smo odšli 24.11. ob 5. uri zjutraj. Najprej smo si ogledali mesto Bologna. V tem mestu je najstarejša univerza zahodnega sveta in tretja največja italijanska cerkev, ki smo si jo ogledali tudi notri. Med drugim smo si ogledali še znamenito Fontane del Nettune, Palazzo Re Enzo in Le due Torri: Garisenda e degli Asinell – najvišji stolp na svetu.
Po ogledu smo se odpeljali do mesta Pessaro kjer smo se nastanili v hotelu. Po večerji so imeli dijaki prost večer, katerega so nekateri zaključili s skokom v morje, ostali z druženjem po sobah nekateri pa v bližnjem lokalu.
Naslednje jutro so se po zajtrku in odjavi v hotelu dijaki gradbene smeri odpravili na ogled zgradb mesta Pessaro, lesarji pa odšli na ogled podjetja Biesse. Podjetje je eno izmed vodilnih na trgu lesnoobdelovalnih strojev. Sprejeli so nas trije vodje trženja (področje CNC, CNC razrezovalk, robnih lepilnih strojev) in glavni inženir podjetja. Kasneje se nam je pridružil še njihov vodja g. Edin Avdić. Gospodje so bili zelo prijazni, odgovorili so na vsa vprašanja dijakov in jih tudi vključili v pogovore. Njihove predstavitve so bile brezhibne, s poudarki na temah, ki so zanimive za dijake. Med odmorom je bila dijakom na voljo brezplačna kavarna ter manjša pogostitvijo. Po predstavitvah smo imeli voden ogled dela podjetja, kjer se stroji proizvajajo. Peljali so nas tudi v proizvodne obrate kjer je fotografiranje prepovedano zaradi varovanja najnaprednejših tehnologij obdelave in montaže. Po ogledu proizvodnje smo bili povabljeni na kosilo, ki je bilo najmanj odlično, z vrhunsko postrežbo. V nadaljevanju so nam pokazali predstavitveni prostor z delujočimi stroji. Lahko smo si ogledali stroje v delovanju, njihove posebnosti in prednosti. Ogledali smo si pet-osni CNC center, robne lepilke s podajanjem večih trakov, nesting center in popolnoma avtonomno razrezovalno linijo. Po ogledu se nam je g. Edin Avdić zahvalil za obisk in nas pospremil do avtobusa ter nam zaželel srečno pot.

20221125 150711   20221125 150908

Na avtobusu so nas že čakali dijaki gradbene smeri s spremljevalko Lili Žnidaršič. Odpeljali smo se proti Novemu mestu, kamor smo prišli okoli 23.30 ure. Tudi ta pot nazaj je potekala v prijetnem vzdušju, ob zdravi zabavi, harmoniki in petju. Verjamem, da bomo podobne ekskurzije organizirali tudi v prihodnje.