Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
8. november 2019

Državno priznanje Srednji gradbeni, lesarski in vzgojiteljski šoli za dobrodelnost

Dandanes, ko svetu vladata tekmovalnost ter boj za čim višji položaj na hierarhični lestvici ter zaslužek, večina pozabi, da smo ljudje družabna bitja in da rabimo drug drugega. Čut za sočloveka ter dobrodelnost sta vrlini, ki ju pri naših dijakih vzpodbujamo in razvijamo. Zato sodelujemo z različnimi organizacijami in z izdelki ter kulturnim prispevkom razveseljujemo tako najmlajše kot najstarejše. Za nami je že mnogo let dobrodelnega udejstvovanja, od zbiranja dobrodelnih prispevkov do opremljanja domov in obnavljanja obstoječih objektov. Naše sodelovanje z lokalnim okoljem ter naš prispevek k dobrodelnosti pa so opazili tudi pri reviji Naša žena, in sicer v akciji "Ljudje odprtih rok", ki traja že 26 let. Za svoja dobra dela bomo 18. decembra na zaključni slovesnosti v Narodni galeriji v Ljubljani prejeli zahvalno listino, ki jo podeljuje revija Naša žena in Ministrstvo za delo, družino socialne zadeve in enake možnosti.
Nagrada je zahvala za naše izobraževalno delo, še bolj pa je pomembno vzgojno delovanje naše šole. Da v dijakih vzpodbujamo dobrodelnost, sočutje in smo jim opora ter usmeritev na poti do zrelih osebnosti. Še naprej se bomo z našimi dijaki trudili ljudem polepšati vsakdan, saj s tem, ko dajemo, sami prejmemo veliko več - v obliki hvaležnih nasmehov, objemov in besede »hvala«.

Celoten članek o naši dobrodelnosti si lahko pogledate spodaj.

1   2   3   4   5   6   IMG 20191107 204321

Zapisala: Saša Kralj, prof.