Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
12. januar 2024

Dijaške tržnice 2023

IMG 6566

Dijaki dobrodelnost izražajo tudi pri praktičnem pouku, kjer že ob začetku šolskega leta začnejo pripravljati različne izdelke. Te pred prazničnimi dnevi nato ponudimo na tržnicah, letos smo izvedli kar štiri.
Prvo smo že kar tradicionalno pripravili v avli šole, s čimer so dijaki svoje delo predstavili predvsem dijakom in učiteljem ostalih šol. Dve smo izvedli prav tako na šoli, v času gledališke predstave za otroke, zadnjo pa na adventnem sejmu na Glavnem trgu Novega mesta. Zbrana sredstva smo namenili šolskemu skladu naše šole, s katerim finančno pomagamo dijakom, ki izhajajo iz socialno ogroženih družin in si zaradi slabšega gmotnega položaja ne morejo kupiti osnovnih potrebščin za pouk ter plačevati stroškov različnih dejavnosti, ki so po učnem načrtu obvezne.
V letošnjem letu pa smo z dobrodelnostjo prvič presegli meje šolskih prostorov ter prispevke ene dijaške tržnice ter dodatne prostovoljne prispevke učiteljev in dijakov podarili vseslovenski dobrodelni akciji: Dobrodelnemu maratonu Radia 1. Posebno izkušnjo so tudi doživeli vsi dijaki, ki so zbrani izkupiček skupaj z dobrimi mislimi odnesli v Ljubljano.