Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
28. maj 2013

Dijaki na obisku pri malčkih v Rdeči kapici

Dijaki na obisku pri malčkih v Rdeči kapici

Dijaki Srednje gradbene in lesarske šole na Šolskem centru Novo mesto so v petek, 24. maja 2013, obiskali malčke v enoti vrtca Rdeča kapica, kjer so jim preko lesarskih in gradbenih delavnic predstavili deficitarne poklice kot so mizar, pečar-polagalec keramičnih oblog in zidar.
Malčki so se preizkusili v brušenju in sestavljanju lesnih pručk ter v sestavljanju barvnih mozaikov iz keramičnih ploščic. Letošnje druženje dijakov z otroci iz vrtca je v okviru dogodkov Tedna vseživljenjskega učenja že tretje in lahko rečemo da postaja tradicionalno. Otroci so na delavnicah lahko pokazali veliko mero otroške domišljije in  ustvarjalnosti, ročne spretnosti, hkrati pa so lahko spoznavali veščine različnih poklicev, ki veljajo za perspektivne. Srednja gradbena in lesarska šola si namreč z različnimi oblikam promocije zelo prizadeva in trudi približati gradbene in lesarske poklice otrokom, saj smo trdno prepričani, da se vzgoja za poklic začne že v otroških letih.

Fotografije

Mirjam Žnidarčič, svetovalna delavka