Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
14. januar 2021

Dijaki, ki bodo postali junaki


»Tudi ti lahko postaneš krvodajalec«, je naše sporočilo dijakom zaključnega letnika, ki jih v januarju 2021 motiviramo in spodbujamo, da se opogumijo in odločijo za krvodajalstvo. Naši dolgoletni sodelavci Območnega združenja Rdečega križa iz Novega mesta so pripravili zanimivo in poučno »on line« predstavitev krvodajalstva, kjer želijo navdušiti mlade, da postanejo junaki današnjega časa. Kri je še vedno najdragocenejša in nenadomestljiva človeška dobrina, ki je ne moremo nadomestiti z umetno snovjo. Z našimi preventivnimi akcijami želimo našim dijakom poleg učenja in znanja približati tudi dobrodelne in človekoljubne akcije pomoči sočloveku. Ena takšnih je darovanje krvi, ki temelji na prostovoljni odločitvi vsakega posameznika.

Vsak, ki želi postati krvodajalec, lahko pokliče na Center za transfuzijsko dejavnost Novo mesto, na tel. št.: 01/54 38 340 in se dogovori za termin.

Oglejte si še nekaj koristnih spletnih strani: 
  • http://www.daruj-kri.si
  • http://novomesto.ozrk.si/krvodajalstvo 
Mentorica: Mirjam Žnidarčič