Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
14. februar 2014

DAN ZA PUNCE NA CGP D. D.

DAN ZA PUNCE NA CGP D. D.

Sedemnajst učenk 8. in 9. razreda iz osnovne šole Mokronog, Vavta vas in Dragatuš so v podjetju CGP d. d., družba za gradbeništvo, inženiring, proizvodnjo in vzdrževanje cest Novo mesto preživele zanimivo uro, kje so nas predstavnice podjetja Katja Kralj Smrekar, Ana Strajnar Erpič in Vladka Mohorko prijazno sprejele in nam predstavile svoj delež in delovno mesto v podjetju.  Tako se je Srednja gradbena in lesarska šola na Šolskem centru Novo mesto pridružila ostalim srednjim šolam po Sloveniji, ki so se vključile v projekt Dan za punce, ki ga že nekaj let vodi in organizira Združenje delodajalcev Slovenije. Glavni namen projekta je povabiti podjetja, da enkrat v letu odprejo svoja vrata dekletom iz zadnje triade osnovne šole, ko si lahko z organiziranim vodenjem in na privlačen način ogledajo naravoslovno-tehniške poklice in posamezna tipično »moška« delovna mesta, kjer bi se lahko po uspešno zaključenem ustreznem izobraževanju tudi zaposlila. Dogodek je enkraten, saj združuje šole, podjetja, dekleta in starše.
V podjetju CGP d. d. so se dekleta seznanile o poklicu gradbena tehnica, ki velja za zanimivega, perspektivnega in razgibanega. »Včasih je potrebno pisarno zamenjati s terenskim delom ter si nadeti delovne čevlje in čelado ter oditi na gradbišče, kar naredi poklic gradbene tehnice še bolj poseben,« je povedala gospa Vladka, tudi bivša dijakinja Srednje gradbene in lesarske šole v Novem mestu, sicer pa v podjetju zadolžena za področje marketinga. Izvedeli smo, da v podjetju zaposlujejo kar veliko gradbenih tehnic in inženirk gradbeništva, ki se v marsikaterih projektih in načrtih izkažejo za dobre timske delavke, z veliko razuma in posluha tako za svoje zaposlene kot tudi stranke, ki naročajo njihove storitve.
Srečanje smo zaključili z mislijo, da so mladi tisti, ki bodo gradili našo prihodnost, zato so poklici gradbeni tehnik/gradbena tehnica in drugi gradbeni poklici gotovo eni izmed tistih nepogrešljivih poklicev človeštva, kjer se bodo mladi brez težav zaposlovali in uresničevali svoje poklicne in življenjske cilje.

Zapisala:
Mirjam Žnidarčič