Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
16. oktober 2023

16.oktober – SVETOVNI DAN HRANE


žganci

Mladostniki morajo jesti redno, kakovostno in zdravo hrano. Poudarek naj bo na raznoliki sveži zelenjavi in sadju, ki jo imamo dovolj v lokalnem okolju. Zajtrk, kosilo in večerja naj bodo skuhani sveže doma, vmesni malici oz. prigrizki pa skrbno izbrani. Ker so dijaki velik del dneva od doma in ga preživijo večina v šoli, je temu primerno pripravljena tudi šolska malica. Letos smo obravnavali v okviru komisije za prehrano komentarje in predloge dijakov glede šolske malice. Nekaj pozitivnih predlogov je po besedah dijakov že uresničenih. Ne pozabimo; imejmo spoštljiv odnos do hrane in uživajmo domačo lokalno pridelano zdravo hrano. Na vhodu naše šole so dijaki pripravili razstavni pano s fotografijami utrinkov iz šolske jedilnice.

Zapisala Melita Blatnik.