Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Naj dijakinja v šolskem letu 2019/2020 - Maja Pavkovič (PV4A)Maja Pavkovič, naj dijakinja 2019/2020

IMG 9967

Če si kdo zasluži naziv naj dijakinje, je to Maja.

Maja letos zaključuje šolanje v programu predšolska vzgoja. Skromna, zadržana, tiha. Že ko so se v redovalnici začele nizati prve petice, smo vedeli, da ima veliko znanja. Petice so se vrstile vsa štiri leta, le redko se je mednje prikradla kakšna štirica – v spričevalu so bile v vseh letih srednješolskega izobraževanja le odlične ocene.

Česarkoli se je Maja lotila, je naredila več kot odlično. Njeni pisni sestavki (v slovenščini in angleščini) so bili najdaljši in z najmanj napakami. V njih se je odražalo poglobljeno in zrelo razmišljanje. Dvakrat je sodelovala na tekmovanju za Cankarjevo priznanje ter prejela dvakrat bronasto in srebrno priznanje.

Postopoma je Maja razkrivala svoje številne talente in nas razveseljevala z njimi. Njen žametni glas nas je razvajal, kadarkoli je nastopila na številnih prireditvah v šoli in zunaj nje. Izbirala je vokalno zahtevne skladbe, predstavila se je tudi z lastnimi. Napisala je besedilo pesmi Goodbye na uradno izdanem albumu Theatre Music profesorja Simona Širca. Maja je sodelovala tudi na številnih prireditvah pri promociji šole, kjer je pokazala izredne organizacijske, voditeljske in igralske sposobnosti: zgledno je odigrala glavno vlogo v dramski predstavi Rudolf Habsburški, s katero se je oddelek predstavil na Vzgojiteljadi, ter eno glavnih vlog v Zelenem princu. Na lanskem informativnem dnevu je v različnih vlogah nastopila kar 15-krat.

Maja je sodelovala tudi pri izdelavi kratkega filma na temo ekološkega ozaveščanja.
Po mnenju mentorjev in učiteljev – vedno zanesljiva, odgovorna in z blestečimi dosežki.

Maja je aktivna tudi v lokalnem okolju. Poje v cerkvenem zboru, kot prostovoljka pomaga na prireditvah gasilskega in športnega društva, nudi učno pomoč.

Za Majo ni nič pretežko in za vse si najde čas: za šolo, dodatne naloge, številne stvari, ki jo osrečujejo – predvsem pa za ljudi. S prijatelji se sprosti ter je vedno pripravljena pomagati, četudi to pomeni večurno razlaganje snovi po telefonu. V njihovi družbi je vedno nasmejana in zabavna.
Njena strast do bodočega poklica (delo z otroki) je prav tako močna kot strast do petja in pred Majo so novi izzivi in nove zmage. Na poti do njih ji želimo vse najboljše, saj je enkratna oseba, zelo iskrena in z izrednim čutom do sočloveka.

Iskrene čestitke.