Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Naj dijak v šolskem letu 2013/2014 - Tomaž Zupančič (L3A)


Učiteljski zbor Srednje gradbene in lesarske šole  je na konferenci 19. junija 2014 soglasno sprejel sklep, da v šolskem letu 2013/2014 podelimo laskavi naslov »Naj dijak« Tomažu Zupančiču, bodočemu lesarskemu tehniku  iz razreda L3a.
Tomaž je prijazen, komunikativen in skromen dijak,  ki je dejaven na različnih življenjskih področjih. Že tretje leto dosega odlični učni uspeh ter veliko drugih pomembnih priznanj  na različnih šolskih in državnih tekmovanjih. V letošnjem šolskem letu se je udeležil matematičnega tekmovanja, kjer je prejel srebrno priznanje, na tekmovanju iz angleščine je prejel bronasto priznanje, v ekipnem državnem tekmovanju Olimpijada poklicev, ki ga je letos organizirala Srednja gradbena in lesarska šola, pa so dijaki dosegli prvo mesto in se bodo tako oktobra letos udeležili mednarodnega tekmovanja Euroskills v Franciji.
V šoli je sodeloval pri promociji šole, v dramskem krožku in še marsikje, predvsem pa je nesebično pomagal tudi svojim sošolcem.
S podelitvijo naslova Naj dijak se želimo zahvaliti Tomažu za vsa njegova prizadevanja in sodelovanje pri promociji šole. Na dan podelitve spričeval bo prejel tudi priznanje in nagrado. 
S podelitvijo tega naslova, ki je letos prvič, želimo spodbuditi tudi druge dijake, da se je vredno truditi tako na učnem kot osebnostnem področju, saj so znanje, spretnosti in veščine, ki jih pridobivajo v šoli,  tiste, s katerimi bodo lahko ponosno gradili svojo  življenjsko pot še naprej.

Mirjam Žnidarčič, svetovalna delavka
tz

Kdo je Tomaž Zupančič?

Rojen leta 1996 je dijak SGLŠ, in sicer razreda L3A. 
Živi v eni mali vasici pri Dolenjskih Toplicah.
Prav nič nenavadnega.
Doma imajo mizarstvo, od tam navdih da je šel v lesarsko carstvo.
Dobra volja je ''najbolja'' pravi in nobena stvar ga ne ustavi.
Če optimist si in pozitiven, okolje vrne ti z obrestmi.
Sicer vesel, rad v samoti sedi, rad bere in raznorazne stvari se uči.
Ogromno inštrumentov igra, to veselje mu je pravo.
V glavnem kar ima strune, a zagodel pa ni je še nikomur.
Meni, da razmišljati je zdravo, z razumom in doumetjem treba polnit glavo.
Nikakor ni pristaš velikih pričakovanj, veliko se trudi, čez noč in dan,
Da morda pa uspel bi, nekje, nekoč…
Imeti sanje,  greh ni.
Zato ti priporoča: Imej jih tudi ti!