Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Tehnik mehatronike – PTI

ŠOLANJE TRAJA 2 LETI

Vsa sodobna proizvodnja temelji na sodelovanju strojniških komponent z elektronsko (računalniško) regulacijo. To zahteva posebnega strokovnjaka, ki dela na področjih vzdrževanja, montaže, preverjanja, umerjanja, zagona mehatronskih sistemov in posameznih elementov (senzorjev, krmilnikov in izvajalcev). V proizvodnji tehnik mehatronike upravlja z roboti in avtomatiziranimi proizvodnimi linijami.

V dvoletni program tehnik mehatronike PTI se lahko vpišejo dijaki, ki so uspešno končali triletni program mehatronik operater, avtoserviser, oblikovalec kovin – orodjar, strojni mehanik, inštalater strojnih inštalacij, elektrikar, računalnikar.

Praktični pouk: Tehniki mehatronike PTI imajo praktični pouk v šolskih delavnicah, in sicer 1 dan v tednu. Opravljajo ga v različnih delavnicah, katere si lahko ogledate tukaj:Praktično usposabljanje pri delodajalcih (PUD): Tehniki mehatronike PTI so v 1.letniku 2 tedna na praksi v različnih podjetjih. Največ dijakov je na PUDU v naslednjih podjetjih: 

- TPV AVTOMOTIVE d.o.o., 

- Plastoform Šmarjeta d.o.o., 

- KEKO – OPREMA d.o.o., 

- Arex d.o.o. Šentjernej, 

- Adria Mobil d.o.o., TRIMO d.o.o., 

- REVOZ d.d., Krka d.d., 

- POVŠE METAL d.o.o., 

- AKRAPOVIČ d.d. in druga podjetja…..


Zaposlitvene možnosti: Na Dolenjskem mehatronike zaposlujejo še podjetja: Krka, Revoz, TPV, Trimo, Iskra, I.H.S., Ferro Črtalič, Adria dom, Yaskawa Ristro, Siliko, Rem in OSTALA

Nadaljnje izobraževanje: Tehniki mehatronike PTI lahko po uspešno opravljeni poklicni maturi šolanje nadaljujejo na višjih strokovnih šolah ali fakultetah. Z dodatno opravljenim 5. predmetom na maturi se lahko vpišejo tudi na univerzitetni študij v več smereh.