Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Svetovalna služba

Področje dela svetovalne službe Srednje strojne šole zajema delo z dijaki, učitelji in starši. Sodeluje pri vpisu in sprejemu novincev, pomaga pa dijakom tudi pri svetovanju glede ponavljanja ali preusmerjanja. Svetovalna služba se vključuje v pomoč dijakom in staršem pri reševanju kompleksnejših pedagoških, psiholoških in socialnih vprašanj. Po potrebi pomaga dijakom in staršem pri vzpostavitvi komunikacije z učitelji in z ustreznimi zunanjimi ustanovami. Z dijaki, učitelji in starši se vključuje v obravnave individualno ali skupinsko. Koordinira delo z dijaki s posebnimi potrebami in s svojimi pedagoškim ter psihološkim znanjem nudi dodatno strokovno pomoč. Pri svojem delu se zavzema za integracija in inkluzija dijakov s posebnimi potrebami ter dijakov, ki prihajajo iz različnega kulturnega, socialnega in jezikovnega okolja. 

Z dijaki in starši opravlja preventivno svetovalno delo v obliki različnih delavnic, predavanj in izobraževanj ter kurativno svetovalno delo v obliki pogovora, svetovanja, pomoči pri reševanju težav, iskanja primernih odgovorov na določena vprašanja.

Aktivno sodeluje z ustreznimi zunanjimi ustanovami, kot so centri za socialno delo, policija, posvetovalnica za otroke in mladostnike, različna društva, nevladne organizacije, dijaški domovi, zdravstveni domovi...

Svetovalna služba Srednje strojne šole tako pomaga in sodeluje z osnovnim namenom, da bi bili vsi posamezni udeleženci kot celota čimbolj uspešni pri uresničevanju zastavljenih vzgojno-izobraževalnih ciljev.


SVETOVANJE NA DALJAVO

Kako si? Kako se počutiš po dobrih 3 mesecih šole od doma? Ti gre že vse na živce? So stene v sobi pretanke? Imaš že poln kufer tega ekrana in buljenja vanj? Ti je že dosti tega, da ti wifi meče ven vsake pol ure? Koliko stresa so ti povzročili družinski člani v zadnjem tednu? Si moraš delit računalnik z vsemi, ki so doma in delajo ali se šolajo na daljavo?

Pogrešaš sošolce, prijatelje, vrstnike...? Si se poskusil/-a s kom pogovoriti o tem, kako se počutiš? Se ti zdi pomembno, da bi se o tem pogovarjal/-a? Vse težave, ki te težijo, nam lahko zaupaš, tudi če se ti zdijo še tako nepomembne. Včasih je dovolj, da samo poveš na glas.

Zate sva na voljo svetovalni delavki Eva Šilc in Kaja Ivanetič. Lahko naju kontaktiraš vsak dan med tednom od 8h do 14h. Dosegljivi sva na:

- MS Teams na privat klic: Eva Šilc, Kaja Ivanetič

- e-mail: #EM#6577632d776c6a64487a69266260207c79#EM#, #EM#6b6068622a6c7066666c7e626f4d7d6c3d7f7f3d677c#EM#

- Telefonsko številko: 07/39 32 155