Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

R.O.B.E.

Na mobilnosti v Turčiji, natančneje v Bursi, sodelujejo štirje dijaki Srednje strojne šole: Manca Kastelic Hervol, 3.aS, Mitja Leščanec, 2. aM, Luka Molek, 2.aM. 
Pri projektu R.O.B.E. sodelujejo še dijaki iz Turčije, Italije in Bolgarije. Projekt predstavlja vpeljavo digitalnih veščin v sam šolski proces. Dijaki se pri pouku učijo o Arduino nano in povezovanju le-tega z določenimi komponentami. Pri praktičnem delu pa povezujejo različne komponente (bluetooth modul, heart rate modul), s pomočjo Android studia programirajo v Javi, kjer razvijajo aplikacijo za mobilne telefone za izračun IBM vrednosti. Odšli so tudi na ogled podjetja, kjer so videli, kako vlivajo dele za avtomobile, ter kako se njihovi delavci (in bodoči delavci) izobražujejo.
Poleg pridobivanja novih znanj in veščin, pa dijaki spoznavajo kulture dijakov iz ostalih držav, ki tu sodelujejo. Ogledali so si bližnje znamenitosti, se srečali z lokalnimi navadami, spoznali življenje na Bazarju ter uživali v lokalni kulinariki, sploh v posebnem načinu priprave kave in čaja, ki se kar razlikuje od slovenske priprave.

Zapisala: Sanja Radošević, prof.

Skupna slika11  turkiii   spoznavanje kulture   kava
 
OGLEJ SI FILM (Luka Molek, 2.aM)