Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Robotika

(2023):  Ob koncu leta 2023 so se tehniki mehatronike Enej Kumljanc, Anej Petretič in Jaka Županec, 1. aM udeležili online tekmovanja v lego robotiki (educup.org) v kategoriji Engineer Challenge težavnosti Teens (14 do 19 let). V štirih tekmovalnih dneh so uspeli sestaviti tekmovalnega robota in izvedli nekatere zahtevane naloge na poligonu. Osvojena znanja jim bodo posebej prav prišla na tekmovanju WRO, ki bo potekalo konec šolskega leta. Čestitamo!

Robotika 1   Robotika 2

Dijaki drugega letnika programa Tehnik mehatronike, Aljaž Židanik, Samo Šeničar in Matija Borišek so se udeležili državnih kvalifikacij za mednarodno tekmovanje v robotiki WRO v kategoriji RoboMission težavnosti Senior.

Robotika 3

Dijaki Urban Cimermančič, Tim Gašperič in Vito Husak (4.aM, tehniki mehatronike) so se udeležili tekmovanja Lego Masters, ki je potekalo na Dan avtomatike na fakulteti za Elektrotehniko v Ljubljani. Čeprav je za naše dijake prvo takšno tekmovanje, so pod mentorstvom prof. Gregorja Rapuša, osvojili 4. mesto.

Robotika 4