Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Koraki do uspeha

big erasmus veliki

KORAKI DO USPEHA

Šolski center Novo mesto že vrsto let sodeluje v EU programih s ciljem izboljšanja kakovosti ponujenega izobraževanja. Tudi letos so nam bila odobrena sredstva sofinanciranja v sklopu EU programa Erasmus +. 

 

Program, omogoča mednarodno usposabljanje dijakov, ki so vključeni v srednje strokovno izobraževanje, da svoje dosedanje znanje nadgradijo v tujini. Dijaki lahko svoje strokovno znanje izboljšajo, pridobijo nove spretnosti in kvalifikacije, povečajo zaposljivost in vključevanje na evropski trg dela. Po končanem usposabljanju, vsi udeleženci, prejmejo potrdilo o usposabljanju v tujini.

 

 Letošnja udeleženca v projektu sta dva dijaka  tretjega letnika iz programa strojni tehnik. To sta Tomaž Tomšič in David Slak

-         Dijaka se bosta udeležila praktičnega usposabljanja na Irskem v mestu Cork.

 

-          SPREMLJANJE:

-         Dijaki bodo spremljali svojo uspešnost na delovnem mestu in pridobljene kompetence samostojno s pomočjo prilagojenega obrazca ECVET. Zaradi varnosti in zahtev v Nemčiji, Veliki Britaniji in Irski bomo dijakom zagotovili spremljevalca.

-         Dijake bodo spremljali po dva mentorja (učitelj praktičnega oziroma teoretičnega pouka v matični šoli in mentor v podjetju, kjer se bo izvajala praksa) ter koordinatorica projekta ŠCNM. Učitelj iz matične šole bo spremljal dijaka v sami stroki, mentor v podjetju ali organizaciji pa bo spremljal delo dijakov v delovnem okolju (varnost pri delu, opravljene naloge, nasveti). 

-         Dijaka bosta med trajanjem prakse pošiljala slike in poročila o dogodkih, ki jih bomo objavljali na naši spletni strani.

-          

-         Njuno delo bo spremljal koordinator na SSŠ Andrej Tomc.

 

Poročila:

Europraksa David Slak.pdf

EVROPRAKSA 2017 - TOMAŽ TOMŠIČ.pdf