Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Šolska knjižnicaKnjižnica je odprta od 7.00 do 14.00 ure, ob torkih in četrtkih do 16.00 ure.


                                                                                                                                                                                                                                                           Domača stran                                         

Knjižne novosti februar - marec 2022


Nekaj aktualnih naslovov:


Knjiga Kaj pa če? vsebuje nova vprašanja, ki še niso dobila odgovora, skupaj z dopolnjenimi in razširjenimi različicami najbolj priljubljenih odgovorov s spletne strani xkcd.com.

Knjiga Kako? pa je polna zanimivih podatkov in zabavnih ilustracij, s svojevrstno izkrivljenim pogledom pa nam omogoča boljše razumevanje znanstvenih in tehnoloških temeljev navadnih stvari, ki jih počnemo vsak dan.

 

Živeti kot … klasika, ki vam bo v pomoč tudi v vsakdanjem življenju. Včasih se vsi počutimo izgubljene v tem prehitrem svetu, ki brzi mimo nas in v katerem se sploh ne prepoznamo več. Takrat naredite kot Mali princ: poiščite otroka, ki spi v vas

Delo, ki celovito preučuje mlade, njihove medijske oz. komunikacijske tehnologije in družbene ter kulturne spremembe. Tanja Oblak Črnič bralcu predstavi značilnosti odraščanja v sodobnem digitaliziranem vsakdanu, pri čemer se ne omejuje le na mobilne in digitalne platforme, ampak gradi lok med sodobnimi napravami in aplikacijami ter “starimi” zasloni, kot sta televizija in računalnik.

prinaša pet knjig o petih največjih mislecih: življenjske poti, zasebno življenje od rojstva do smrti, šolanje, njihove doprinose k skupnosti, zanimivosti iz njihovega življenja; vpogled v njihove znanstvene revolucije.


Satirični roman Potopimo Islandijo!je postavljen na Nizozemsko v izmišljeno mestece z  ekscentričnimi prebivalci, ki se jim je dolgo uspelo izmikati brutalnemu kolesju zgodovine, dokler do njih niso prišli popotresni sunki finančne krize ter polom, ki ga je pri prebivalcih povzročilo tvegano vlaganje v zdaj bankrotirane islandske banke. Prebivalci se tako odločijo »spremeniti zgodovino«, zato napnejo jadra in se odpravijo proti Islandiji, da bi jo iz maščevanja preprosto … potopili. Izvirno zasnovan roman, ki se vešče poigrava tako s fikcijo kot resničnimi dejstvi, na katera je naslonjen" (S. Rugelj, Bukla 163)