Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Športna dvorana Leona Štuklja

Športna dvorana Leona Štuklja nosi ime po olimpioniku Leonu Štuklju. Objekt dvorane je pričel z delovanjem 1. septembra 1999. Dvorana ustreza evropskim standardom in normativom za igranje košarke, odbojke in rokometa.

Poleg glavnega igrišča s površino 1483m2 (prostor se lahko razdeli v tri tretjine), dvorano sestavljajo še galerija s površino 386m2, dvorana za namizni tenis s površino 127m2, dvorana za fitnes center s površino 207m2 ter plesna dvorana s površino 90m2.

Uporabne površine Športne dvorane Leona Štuklja pri Šolskem centru Novo mesto

Naziv športne površine
velikost športne površine [m2]
 Velika športna dvorana 1483
 Galerijska dvorana  386
 Dvorana za namizni tenis  127
 Dvorana za Fitnes center  207
 Plesna dvorana  90


V objektu se lahko prirejajo večje športne, družabne, glasbene, kulturne in druge prireditve ter tekmovanja.

V dopoldanskem in popoldanskem času je športna dvorana namenjena potrebam Šolskega centra Novo mesto. V njej izvajamo dejavnost športne vzgoje za naše dijake ter dejavnosti iz programov šolskih tekmovanj in šolske košarkarske lige (košarka, odbojka, nogomet).

V večernih urah ter vikendih v dvorani potekajo športne aktivnosti mladincev (košarka, rokomet), različne aktivnosti športnih klubov Dolenjske, rekreacijska vadba različnih starostnih skupin, športne dejavnosti Športnega društva delavcev Šolskega centra Novo mesto.

Kontaktni osebi za uporabo Športne dvorane Leona Štuklja pri Šolskem centru Novo mesto sta: Poleg športne dvorane ima Šolski center Novo mesto sodoben, večnamenski objekt šolskih igrišč, ki ponuja športno vadbo na prostem.

Šolska igrišča imajo:
  • atletsko stezo 4 x 300 m v tartanu,
  • tri igrišča za košarko na asfaltu,
  • dve igrišči za rokomet na asfaltu,
  • dve igrišči za odbojko na tartanu,
  • stezo za skok v daljino na tartanu,
  • prostor za skok v višino na tartanu in
  • prostor za met krogle.

Na šolskih igriščih so postavljeni štirje pokriti betonski objekti, ki služijo kot prostor za garderobe. Sanitarije so v objektu Šolskega centra Novo mesto.

Parkiranje je zagotovljeno na parkirnih mestih v okviru kompleksa Šolskega centra Novo mesto.