Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Big Band ŠCNM

Big Band Šolskega centra Novo mesto, oziroma s kratico BB ŠCNM, je sveža zasedba, ki jo sestavljamo dijaki in profesorji Šolskega centra Novo mesto. Povezuje nas ljubezen do glasbe. Orkester vodi dirigent prof. Gregor Zagorc, ki vedno poskrbi za dobro vzdušje na vajah, nastopih in samostojnih koncertih. Naš repertoar je izredno raznolik: od Glena Milerja in klasičnih big bandovskih uspešnic, do filmske glasbe, jazz standardov in hitrih ter ležernih glasbenih uspešnic. 

VABILO NOVIM ČLANOM!


Big band orkester sestavljajo pihala in trobila (saksofoni, trobente, pozavne) ter ritem sekcija (bobni/tolkala, električna kitara, bas kitara ali kontrabas, klavir). Na nastopih skladbe popestrijo tudi pevci in pevke: dijakinje in dijaki ŠCNM ter številni slovenski glasbeniki.

logo pozavna facebook
Rad/-a igraš ali poješ in obiskuješ šolski center Novo mesto? Imaš rad/-a veselo in ustvarjalno družbo? PRIDRUŽI SE NAM!NAPOVEDNIK DOGODKOV, NOVICE, NASTOPI IN KONCERTI

Nastopi v maju 2022:

SREDA, 18. MAJ 2022: Podelitev diplom Višje šole

Če želite, da zaigramo na dogodku ali pa da izvedemo koncert, nas kontaktirajte.  KCJT skupinska oder 2019 10 25

Novice:

NA KRATKO O BIG BANDU ŠCNM

BB ŠCNM je edinstveni primer šolskega orkestra v slovenskem prostoru. Mednarodno priznani dirigent, profesor Gregor Zagorc, je Big Band na šolskem centru Novo mesto ustanovil leta 2015, od takrat orkester pod njegovo taktirko ter umetniškim vodstvom neprekinjeno deluje že šesto leto. Zaveda se, da je odkrivanje mladih talentov ključnega pomena za prihodnost, zato imajo možnost sodelovanja v orkestru dijaki (ter profesorji) vseh organizacijskih enot. 

Orkester je v zadnjih šestih letih opravil preko štirideset nastopov na prireditvah, podelitvah diplom, kulturnih in državnih dogodkih, samostojnih koncertih ter sodelovanjih z drugimi glasbeniki ter orkestri. Med najodmevnejše nastope vsekakor sodijo Republiška Gazela v Cankarjevem domu, nastop na Brdu pri Kranju na poziv predsednika vlade dr. Mira Cerarja, nastop na prireditvi Osebnost leta 2018, skupni koncert s Kvatropirci ter samostojni koncerti orkestra z gosti v KUD Janeza Trdine v Novem mestu. Do sedaj so z orkestrom nastopili Kvatropirci, Gašper Rifelj, Manca Špik, Mitja Drčar, Klavdija Matjaž, Alya, in legende slovenske glasbe: Alenka Godec, Oto Pestner ter Lado Leskovar.

 
2017 BrdoPriKranju    gazela2016    osebnost leta 2018    koncert ssš 40let1    kvatropirci koncert

skupinska resna    foto 2019 10 2 Leskovar5    koncert orkester    foto 2019 10 25    skupinska bbscnm 2019 9

Za ves trud in prizadevnost nam je septembra 2019 direktor Šolskega centra Novo mesto, dr. Matej Forjan, podaril nagradni izlet na Primorsko. Na izletu smo tako uživali v dobri družbi, hrani in lepem razgledu, novi in stari člani Big Banda pa so imeli priložnost da se spoznajo pred začetkom nove koncertne sezone, ki se je začela s samostojnim koncertom 25. oktobra 2019 v KC Janeza Trdine v Novem mestu. 

Vabimo vas, da si ogledate nekaj utrinkov iz vaj, izletov in nastopov ter ob tem prisluhnete skladbama Živim / That's Life ter Rock Around the Clock, ki sta bili posneti na našem samostojnem koncertu v KCJT oktobra 2019.


Želite o nas izvedeti še več? Oglejte si vsebine na spodnjih povezavah: