Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Elektronska pošta

Šolski center Novo mesto od meseca marca 2014 nudi vsem zaposlenim na ŠC elektronsko pošto v obliki #EM#696c672d74776f6e656c614b7f6e23617d3f617a#EM#. OPOZORILO - spletna pošta na ŠC Novo mesto je omogočena za vse uporabnike z domeno @sc-nm.si - vsi ostali uporabniki z drugimi domenami @poddomena.sc-nm.si si lahko uredijo dostop do spletnih vsebin preko portala Office 365 na Arnesu. S tem prav tako pridobijo dostop in licenco za ostale Microsoftove produkte.

Dostop do elektronske pošte je možen z veljavnim uporabniškim imenom in geslom, ki je enako dostopu za brezžično omrežje eduroam.

Vsak uporabnik ima trenutno na voljo 10GB prostora. Do poštnega predala, ki je realiziran v IMAP načinu, lahko dostopamo preko klasičnih poštnih odjemalcev (Outlook, Thunderbird ipd.), telefonov, tablic ali pa preko spletnega vmesnika.

Vsa pošta je že filtrirana preko SPAM in VIRUS filtrov, tako da je za nezaželeno pošto poskrbljeno s strani Arnesa. Prav tako je urejen DKIM podpis.

V primeru da želite spremeniti svoje osebno geslo, lahko to storite preko spletne strani, ki je aktivna samo znotraj omrežja na ŠC. (pozor: s tem spremenite tudi dostop do brezžičnega omrežja eduroam in ostalih storitev!)

--> O smotrnosti preusmerjanja pošte iz @sc-nm.si na @gmail.com ipd. naj presodi vsak posameznik! <--

--> Če kdo želi, si lahko preusmeri novo pošto na že obstoječ poštni predal na npr. @guest.arnes.si brez težav - to lahko storite preko spletnega dostopa. <--

V nadaljevanju sledijo podrobnejša navodila za dostop do elektronske pošte na ŠC Novo mesto.