Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Vizitka šole

Srednja strojna šola je organizacijska enota Šolskega centra Novo mesto z največjim številom izobraževalnih programov.

Izvajamo programe s področja:
strojništva (pomočnik v tehnoloških procesih, inštalater strojnih instalacij, inštalater strojnih inštalacij (vajeniška oblika), oblikovalec kovin - orodjar, oblikovalec kovin - orodjar (vajeniška oblika), strojni mehanik, strojni mehanik (vajeniška oblika), strojni tehnik PTI, strojni tehnik SSI), 
- mehatronike (mehatronik operater, mehatronik operater (vajeniška oblika), tehnik mehatronike, tehnik mehatronike PTI) in 
- avtoservisne dejavnosti (avtoserviser, avtoserviser (vajeniška oblika), avtokaroserist, avtokaroserist (vajeniška oblika), avtoservisni tehnik PTI). 

Tu najdejo program zase dijaki z različnimi predznanji ali sposobnostmi. Število dijakov se je v zadnjih letih giblje okrog 650.

Dijaki so naše bogastvo. Ukvarjamo se s posameznikom in delo prilagajamo njihovim potrebam. 
Svetovalna služba svetuje in pomaga dijakom, strokovni delavci pa nudijo dodatno pomoč. 
 
Skupaj z Medpodjetniškim izobraževalnim centrom skrbimo za posodabljanje opreme v specialnih učilnicah in se pri tem povezujemo s socialnimi partnerji, ki podpirajo pogoje za kakovostno iskanje znanja v resničnih pogojih dela v stroki.

Učitelji za dijake pripravijo gradivo in jim tako omogočijo lažje pridobivanje poklicnih znanj. Z učenjem učenja dijake navajamo na vseživljenjsko učenje.

Prenova izobraževalnih programov nas je v zadnjih letih spodbudila k aktivnejšemu sodelovanju s podjetniškim okoljem v regiji. S podjetji sodelujemo pri pripravi kurikula. Tak način dela bogati dijake ter krepi svojo vlogo v družbi.

Velik odstotek dijakov, ki je zaključil izobraževanje pri nas, je uspešen pri nadaljevanju študija na visokih šolah ali fakultetah in zlahka najde svoje delovno okolje.

Veliko pozornost posvečamo promociji šole. Učenci osnovnih šol  se skupaj s starši udeležijo tehniških dni, dneva odprtih vrat in informativnih dni. Pogosto gostujemo na osnovnih šolah, kjer informiramo, osveščamo in ponujamo izvajanje tehniških dejavnosti. Tako se naši potencialni dijaki  seznanjajo s poklici, ki jih predstavljamo. Želimo jim, da bi jim uspelo najti poklic svojih sanj.

Slogan šole je: Srednja strojna šola - zanesljiva pot do perspektivnih poklicev.

 
Sebastijan Brežnjak, univ. dipl. inž.
Ravnatelj Srednje strojne šole