Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Rdeči noski

(2018): Eno od letošnjih razrednih slik vsakega razreda bodo polepšali rdeči noski, mi pa bomo prispevali nekaj sredstev za delovanje društva 
Društvo za pomoč trpečim in bolnim - Rdeči noski klovni zdravniki
 Na sliki obnoskani 3.bS, na drugi Robert Kokol (foto ASJA) ter profesorici Sanja Ban in Alenka Brežnjak.

Rdeči noski 2018   Rdeči noski 2018 1  

Zahvala dijakom in profesorjem Srednje strojne šole ter zaposlenim v skupnih službah Šolskega centra Novo mesto, ki smo vsi prispevali za Rdeče noske.

Rdeči noski 2018 2

(2011): Malokdo od nas še ni bil vsaj na obisku v bolnišnici pri prijatelju, sošolcu, sorodniku … Nekateri so tam preživeli kar nekaj dni, ti dnevi pa niso bili najbolj vedri in veseli, saj veselja ni, ko nas nekaj boli in skrbi.

Predstavnikom oddelkom smo preko Dijaške skupnosti predstavili Rdeče noske, njihovo poslanstvo, njihovo delo: Rdeči noski pomagajo popestriti sivino bolnišničnega vsakdana in so privilegij bolnih otrok. Morda edini privilegij, ki ga imajo bolni otroci pred zdravimi. Financirajo se iz darov podjetij in posameznikov … in skupaj smo se odločili, da podpremo njihovo delo.

Stekla je akcija in naročili smo 590 rdečih noskov ter za vsakega izmed njih donirali po 1€. Noski so prispeli v pravem času in z njimi smo popestrili tudi razredne fotografije. Tako kot dijaki je bil navdušen tudi fotograf, ki je fotografiral naše razrede. Z noski se je fotografiral tudi edini razred na šoli, v katerem so udeleženci različnih mladosti – učiteljski zbor Srednje strojne šole.

Tako smo na Srednji strojni šoli v Novem mestu izpeljali dobrodelno akcijo za društvo, ki pomaga bolnim otrokom po slovenskih bolnišnicah.


Rdeči noski 2011