Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Avtoservisni tehnik – PTI

ŠOLANJE TRAJA 2 LETI


Avtoservisni tehnik izvaja zahtevnejša dela pri nastavljanju, vzdrževanju in popravljanju mehanskih, pnevmatskih in hidravličnih sistemov, naprav in njihovih sklopov. Izvaja tudi zahtevnejša dela pri izdelavi, nastavljanju, vzdrževanju in popravljanju električnih in elektronskih sistemov, naprav in napeljav. Z uporabo sodobnih orodij in instrumentov postavlja zahtevne diagnoze o stanju vozila, poleg tega vzdržuje, popravlja in montira varnostne, telekomunikacijske in informacijske sisteme ter dodatno opremo na vozilu.

V program avtoservisni tehnik PTI se lahko vpišejo dijaki, ki so uspešno končali triletni program avtoserviser ali avtokaroserist.

Praktični pouk v šoli: izvajamo ga v šolski avtoservisni delavnici v obeh letnikih po 6 ur vsake 14 dni.


Avtoservisna delavnica: 


Praktično usposabljanje pri delodajalcih (PUD): Avtoservisni tehniki PTI v 1. letniku opravijo 2 tedna PUD-a pri različnih delodajalcih, naveč pa v:

 

- AVTO SLAK d.o.o., 

- AGP CARS d.o.o., 

- VULKANIZERSTVO KOVAČIČ d.o.o, 

- PAN JAN d.o.o., 

- AVTOTRANSPORTI ZUPANČIČ d.o.o., 

- Makoma d.o.o., 

- Adria Plus d.o.o., 

- TPV avto d.o.o.


Zaposlitvene možnosti: Zaposlujejo jih predvsem zgoraj našteta podjetja in ostala podjetja, pri katerih dijaki opravljajo PUD. Lahko si jih ogledate TUKAJ.

Nadaljnje izobraževanje: Avtoservisni tehniki PTI lahko po uspešno opravljeni poklicni maturi šolanje nadaljujejo na višjih strokovnih šolah ali fakultetah. Z dodatno opravljenim 5. predmetom na maturi se lahko vpišejo tudi na univerzitetni študij v več smereh. Največ naših dijakov nadaljuje študij na Višji strokovni šoli na ŠC Novo mesto.


Več o programu AVTOSERVISNI TEHNIK PTI