Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Tehnik mehatronike

ŠOLANJE TRAJA 4 LETA

Vsa sodobna proizvodnja temelji na sodelovanju strojniških komponent z elektronsko (računalniško) regulacijo. To zahteva posebnega strokovnjaka, ki dela na področjih vzdrževanja, montaže, preverjanja, umerjanja, zagona mehatronskih sistemov in posameznih elementov (senzorjev, krmilnikov in izvajalcev). V proizvodnji tehnik mehatronike upravlja z roboti in avtomatiziranimi proizvodnimi linijami.

Zloženka:

Ta brskalnik ne podpira PDF datoteke. Za ogled si datoteko prenesite: Prenesi obvestilo.Praktični pouk: Tehniki mehatronike imajo pouk v šolskih delavnicah od 1. do 3. letnika, in sicer 1 dan v tednu. Opravljajo ga v različnih delavnicah, katere si lahko ogledate tukaj:Praktično usposabljanje pri delodajalcih (PUD): Tehniki mehatronike so tekom šolanja po 4 tedne v 2. in 3. letniku pri različnih podjetjih. Največ dijakov je na PUDU v naslednjih podjetjih: 

- TPV AVTOMOTIVE d.o.o., 

- Plastoform Šmarjeta d.o.o., 

- KEKO – OPREMA d.o.o., 

- Arex d.o.o. Šentjernej, 

- Adria Mobil d.o.o., TRIMO d.o.o., 

- REVOZ d.d., Krka d.d., 

- POVŠE METAL d.o.o., 

- AKRAPOVIČ d.d. in druga podjetja…..


Zaposlitvene možnosti: Na Dolenjskem mehatronike zaposlujejo še podjetja: Krka, Revoz, TPV, Trimo, Iskra, I.H.S., Ferro Črtalič, Adria dom, Yaskawa Ristro, Siliko, Rem in OSTALA

Nadaljnje izobraževanje: Tehniki mehatronike lahko po uspešno opravljeni poklicni maturi šolanje nadaljujejo na višjih strokovnih šolah ali fakultetah. Z dodatno opravljenim 5. predmetom na maturi se lahko vpišejo tudi na univerzitetni študij v več smereh.