Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
7. julij 2022

Slavnostna podelitev spričeval POM


Na Srednji strojni šoli Šolskega centra Novo mesto smo v sredo, 6. julija, uspešno zaključili spomladanski rok poklicne mature. Opravljalo jo je 70 dijakov in si pridobilo poklic strojni tehnik/tehnica oz. avtoservisni tehnik. Tako je zrelostni izpit uspešno opravilo 65 dijakov oziroma 93 %.

Dijaki so dosegli odlične rezultate, saj je 13 dijakov doseglo odličen uspeh, 7 dijakov je zlatih maturantov, od tega sta 2 dijaka osvojila vse možne točke in sta tako postala diamantna maturanta.

Na svečani razglasitvi rezultatov je dijake z vzpodbudnimi besedami in lepimi mislimi za nadaljnjo pot pospremil ravnatelj Sebastijan Brežnjak. V svojem nagovoru zbranim je ravnatelj šole povedal, do niso opravili le mature, ampak tudi zrelostni izpit, ki jim tako odpira mnoga vrata v življenju. Ob čestitki vsem uspešnim maturantom jih je spomnil tudi na dejstvo, da le znanje vodi naprej in, kot je še povedal, je prepričan, da jim je šola ponudila visok nivo znanj na različnih področjih.

Zlati maturanti, ki so dosegli 22 točk, so: Klemen Ajdišek (4. aS), Matej Pene (4. aS), Luka Metelko (4. bS), Jan Škedelj (2. TB) in Borut Zaplatar (2. TB).

Diamantna maturanta, ki sta dosegla vseh 23 točk, sta postala Katja Strnad (4. aS) in Nik Klemenić (4. bS).

Maturantom čestitamo ter jim želimo veliko uspehov na nadaljnji življenjski poti.

Podelitev spričeval POM