Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

23. januar 2017

Razstave ob 40-letnici strojnega tehnika v Novem mestu

Na Srednji strojni šoli Šolskega centra Novo mesto smo začeli z nizom prireditev, posvečenih praznovanju 40-letnice izvajanja izobraževalnega programa strojni tehnik na naši šoli.

V ponedeljek, 23. januarja 2017, smo na ogled postavili več razstav v avli 1. nadstropja Šolskega centra Novo mesto.

Na razstavah si lahko ogledate:

  • ·         likovne izdelke dijakov, ki so nastali v okviru natečaja,
  • ·         umetnostne izdelke dijakov Srednje strojne šole, ki so nastali pri praktičnem pouku v šolskih delavnicah,
  • ·         zgodovinske dokumente iz arhiva šole in iz osebnih arhivov,
  • ·         umetniške slike članov Kluba upokojencev Šolskega centra Novo mesto, umetnine iz keramike in izdelke umetnostnega kovaštva ter
  • ·         skulpture umetnostnih varilcev in keramičarke Sekcije Plamen pri Društvu za varilno tehniko Ljubljana.

 

Razstavljeno gradivo, ki smo mu priča, veže niti številnih generacij in načinov izražanja. Roke si podajajo sedanji in nekdanji dijaki šole, sedanji in nekdanji učitelji ter zunanji sodelavci, prijatelji, s katerimi sodelujemo že vrsto let. Skupaj se sprehajamo skozi zgodovino in dosežke, ki smo jih obeležili z besedo, sliko ali likom.

Našo šolo odlikuje sodelovanje s širšim okoljem, v katerega zagotovo sodijo ustvarjalci Sekcije Plamen pri Društvu za varilno tehniko Ljubljana. Še posebej pa smo ponosni na tesno vez z nekdanjimi sodelavci.

Na razstavah nam govorijo običajni materiali v neobičajni govorici umetnosti. Govorijo nam o zgodbah iz preteklosti, usmerjenih v prihodnost.

Razstavljena dela bodo na ogled do 17. februarja 2017. Vabljeni, da si jih ogledate.