Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

17. december 2013

Šola v naravi Tolmin - poročilo


V ponedeljek, 2.12.2013, smo dijaki 2.aS in 2.bS odšli v šolo v naravi v CŠOD Tolmin. 

Po toplem sprejemu smo si ogledali okoliške hribe in reke ter stari del mesta Tolmin. 

Drugi dan smo si na poti proti najnižji točki TNP, Tolminska korita (180 mnm), ogledali pokopališče padlih vojakov Avstro-Ogrske na Soški fronti. Ogledali smo si tudi delček Zadlaške ali Dantejeve jame, do katere smo prišli čez Hudičev most, ki prečka 60 m globoko sotesko. Popoldne smo si ogledali razvoj in najdbe iz Tolmina in njegove okolice v Tolminskem muzeju. 

Tretji dan smo se odpravili na najnižjo Tolminsko vzpetino, Kozlov rob (426m), na katerem se nahajajo ruševine gradu iz 17. stoletja. Popoldne pa smo se pomerili v lokostrelstvu.

Četrti dan smo se s pomočjo pridobljenega znanja iz celotnega tedna med sabo pomerili v orientaciji, kasneje pa smo se preizkusili v plezanju na umetni steni. Popoldne pa smo si ogledali nekaj okoliških rastlin, med njimi najbolj znano 310 let staro drevo Tulipanovec, in živali. Žal je vsega lepega enkrat konec in tako smo se po ogledu nemške kostnice iz 1. svetovne vojne le stežka poslovili.


Aleš Žagar, 2.aS