Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

15. februar 2012

Strokovna ekskurzija v Ljubljano (3cS in 3dS)

Poročilo o strokovni ekskurziji v Ljubljano

Dijaki 3cS in 3dS smo odšli v sredo, 30. 11. na strokovno ekskurzijo v Ljubljano. Najprej smo si ogledali tovarno Hella. Tu imajo proizvodnjo žarometov za različne vrste avtomobilov: Volkswagen, Opel, Audi,... Sprehodili smo se skozi proizvodnjo in izvedeli, kakšni so postopki proizvodnje. Velik del proizvodnje še vedno poteka ročno, čeprav že uvajajo tudi robote. Nekateri deli proizvodnje meglenk pa že potekajo popolnoma avtomatsko.

Kasneje smo odšli v varilni inštitut. Najprej so nas v njihovi predavalnici seznanili s teoretičnim delom in uporabnostjo varjenja. V praktičnem delu ogleda pa smo si ogledali delavnico z različnimi varilnimi aparati: jeklenke za plamensko varjenje, MIG – MAG, TIG in druge. Imeli smo tudi možnost sami poizkusiti toplotno varjenje plastike. Ogledali smo si tudi merilnico in rentgenske preiskave zvarov.

Dan smo končali s športnim dnevom v Vodnem mestu Atlantis. Uživali smo v vodnih aktivnostih: vodni športi (plavanje, potapljanje, odbojka, košarka, rokomet), vožnja po toboganih, turška savna.

Proti večeru smo se vrnili domov

Luka Potočar, 3.cS