Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

15. februar 2012

RAZSTAVA: KNJIGA V KOVINI

Šolski center Novo mesto, Srednja strojna šola  in Sekcija Plamen pri Društvu za varilno tehniko Ljubljana so v petek, 3. februarja 2012, v preddverju knjižnice Šolskega centra  otvorili razstavo, posvečeno slovenskemu kulturnemu prazniku, z naslovom: KNJIGA V KOVINI.

Na pričujoči razstavi predstavljene avtorje povezuje likovna nadarjenost in ustvarjanje v kovini. Pri iskanju svojih likovnih sporočil ti avtorji posegajo po širokem naboru žanrskih motivov, ki jih z različnimi tehnologijami udejanjajo v kovini.

Umetniško doživljanje lahko pomeni doživljanje vsega sveta kot umetnine. Vir umetniških navdihnjenj je drugačen za vsakega človeka. Sama umetnost ni predvidljiva, je stvar osebnih želja in izkušenj, produkt najbolj intimne občutljivosti in kot resnični svet zase ima v vsakem posamezniku drugačen oder. In prav takšni so izdelki na razstavi. Razstava je zelo lepa in vredna ogleda. Odprta je bila do 29. februarja 2012.

Fotografije

Alenka BREŽNJAK