Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

7. februar 2012

Prireditev Od kod si pa ti doma

Prireditev za kulturni praznik 2012

V torek, 7. februarja 2012, smo dijaki Srednje strojne šole in Srednje zdravstvene in kemijske šole Novo mesto izvedli kulturno prireditev oziroma koncert z naslovom Od kod si pa ti doma? katere tema se je nanašala na Prešernov dan.
Scenarij je napisala profesorica zdravstvene šole Janja Florjančič. Da smo lahko koncert uspešno izvedli, smo začeli s pripravami novembra, ko smo si razdelili vloge in se dogovorili za vaje. Dan pred prereditvijo, in sicer 6. februarja, smo imeli generalko.
Tako je prišel dan, ko se je bilo treba pokazati pred občinstvom. Čeprav smo imeli nekaj težav z vajami in vlogami, ki smo jih še tik pred prireditvijo spremenili, nam je z mentoricama Meto Uhan in Janjo Florjančič uspelo. Zahvala gre torej njima, ker sta nas spodbujali in nam stali ob strani s pozitivnimi nasveti. Prireditev nas je s petjem, recitiranjem in plesom popeljala skozi Dolenjsko, Belo krajino in Ribnico.
Pesmi so prepevali: zbor fantov s strojne šole (oktet 7), dekleta z zdravstvene in kemijske šole z mentorico Matejko Kure ter rock skupina Anka boys. Učenci OŠ Drska z mentorico Majdo Nemanič so nam pričarali otroške ljudske plese in izštevanke. Za domače glasbeno vzdušje pa je poskrbela skupina združenih harmonikarjev s strojne šole ter zdravstvene in kemijske šole.

S Srednje strojne šole so nastopili:
Voditelja:
 Anja Korošec, 3. bS in Rok Škedelj, 4. aS
 Oktet 7:
Gregor Smolič, 4. aS, David Suša, 4. aS, Peter Grivec, 4 aS, Rok Škedelj, 4. aS, Rok Miklič, 4. aS, Matic Režek, 4. aS,Marjan Mlakar, 3. b ZN.
Igrali in peli so:
Rok Kerin, 4. bS, Rok Vegelj, 3. eS, Matija Turk, 1. aS,  Tomaž Dragan, 4. bS, Boštjan Cesar, 2. eS, Rok Muhič, 1. TA
Plesal je Damjan Cizerle, 4. aS


Anja Korošec, 3.bS.

Fotografije