Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

28. februar 2011

Polfinale državnega prvenstva v košarki 18.2.2011

Košarkarji Srednje strojne šole so v petek, 18.2.2011, sodelovali na polfinalnem tekmovanju državnega prvenstva v košarki. Deset košarkarjev pod vodstvom profesorja Marka Zalarja so glasno vzpodbujali dijaki 1.TA z razredničarko Alenko Brežnjak. V prvi tekmi so se naši fantje pomerili s favorizirano ekipo ljubljanske gimnazije Bežigrad in z neustrašno igro vodili dobršen del prvega polčasa, nazadnje z rezultatom 17:15. Precej višji Ljubljančani so ob polčasu vodili za štiri točke, vendar se strojniki niso predali in se vztrajno borili tudi v drugem polčasu. Ko je zaradi petih osebnih napak igro zapustil David Mervar, ki je v Kranju navduševal publiko z atraktivnimi zabijanji, je bilo odpora konec, tako da je bil končni rezultat 49:66.

Takoj zatem so se morali košarkarji pomeriti še s spočito domačo ekipo srednje ekonomske šole. Prvi polčas je bil dokaj izenačen in se je končal z minimalnim vodstvom Kranjčanov 32:29. V drugem polčasu so naši košarkarji strnili vrste in z dobro obrambo povsem onemogočili domačo vrsto. Najizkušenejša Matic Lozar in Andrej Henigman sta rešetala nasprotnikov koš iz vseh položajev, tako da domačinom niti sumljivo nespretno upravljanje z uro ni pomagalo k vrnitvi v igro. Za dodatno navdušenje novomeških gledalcev je poskrbel še borbeni Zlatko Žalič s trojko v zadnji sekundi tekme in zmaga z rezultatom 55:64 je odšla v Novo mesto.

K velikemu uspehu košarkarjev Srednje strojne šole, ki so tako letos osvojili 5.-8. mesto v državi, so po svojih najboljših močeh prispevali še Matic Erlah, Sandi Katkič, Rok Miklič, Josip Poplašen, Gregor Rom in Anže Špehar, na področnem prvenstvu pa tudi Matej Novak in Matej Rus.

Robert Rudman, prof.

Fotografije