Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Vec o tem

VZGOJITELJADA 2011

VZGOJITELJADA 2011

Dijaki komaj čakamo na poziv naših profesorjev, da bi obiskali svoje prijatelje. Tako jih namreč imenujemo, ker vemo, da ne more biti drugače, če smo podobnih interesov in se šolamo v istem programu.  Vzgojiteljada je tradicionalno oktobrsko srečanje slovenskih dijakinj in dijakov, ki se izobražujejo v srednješolskem strokovnem programu predšolska vzgoja. Vsakoletno dogajanje na različnih slovenskih šolah je pestro z dejavnostmi, vsekakor pa se vsi najbolj veselimo veselih in sproščenih trenutkov med svojimi vrstniki. Dan mine kot bi mignil.

Letos smo imeli vzgojiteljado v Kamniku, in sicer v četrtek, 20. oktobra. Hladno jutro nas ni odvrnilo od dobre volje in »majhnih« pričakovanj. S Katjo sva bili povabljeni v delavnico Slovenski znakovni jezik. Prav zanimalo naju je, kaj bodo počeli z nama, ker o tem nisva imeli pojma. Potem pa je bilo na najino začudenje delo zelo kvalitetno in smo se ogromno naučili. Ko sva se vozili domov, sva se skoraj lahko sporazumevali z znaki. Pretiravam, ampak resnično so nas naučili veliko. To zanimanje za slovenski znakovni jezik med vzgojiteljicami je iz leta v leto večje, ker so pač otroci, ki prihajajo v vrtec tudi gluhi ali gluhonemi, pa dojenčki, ki se kar nekaj časa ne morejo sporazumevati z besedami, … Tako si olajšamo delo, otrokom pa nudimo zadovoljstvo, ker jih želimo razumeti in jim pomagati v svet. Pri slovenščini smo se o tem že pogovarjali in menda bomo v bodoče pri veščinah sporazumevanja dobili osnove znanja tudi s tega področja.

Sicer pa smo na vzgojiteljadi ustvarjali še v dramski delavnici, novinarski, plesni, športni, raziskovalni, naravoslovni, … in tudi jedli pa pili smo.  Letošnje srečanje je bilo nepozabno. Midve greva še drugo leto, če bova le povabljeni.

 

Katja Krnc in Metka Mlakar, 3. b