Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Vec o tem

Glasbena pravljica

 

 

Dijaki Srednje šole Metlika so z mentoricami pripravili odrsko igro po motivih

Andersenove pravljice Spanček zaspanček.

 

Pravljica pripoveduje o smislu človeških sanj. Starši te v sanjah spodbujajo in varujejo, naš junak Janček pa nima mamice in jo zelo pogreša. Vsako noč, preden zaspi, jo kliče k sebi in se z njo pogovarja. Bila je ponedeljkova noč. Ko je  Janček končno zatisnil oči,  se je pred njim postavil Spanček zaspanček – majhen deček, ki mu je ponudil svojo roko. Vodil ga je skozi pustolovščine sladkih sanj in mu dopovedoval, da mora v življenju vztrajati v odkrivanju dobrega. Ko je Janček razumel njegovo sporočilo, je  Spanček zaspanček obiskal naslednjega otroka.

 

Dijaki so v igrico aktivno vključili tudi otroke, predstava je bila razgibana s pevskimi, inštrumentalnimi in plesnimi točkami.

Predstavo smo odigrali za osnovnošolce s Suhorja, Radovice, za vrtičkarje iz Metlike, za 5 enot novomeškega vrtca Pedenjped, za vrtičkarje v Brusnicah, celo za srednješolce!

 

Tolikim otrokom smo v prazničnih dnevih privoščili dobre pol ure sladkih sanj!

Nastopajoči: Ana Izza Sajko, Katarina Kostelec, Jernej Strašek, Blaž Brudar, Teja Štampalija, Črt Ivetac, Urška Tomanič, Urška Gregorič, Tamara Kokol, Aleksandra Rožmarin.

Mentorice: Aleksandra Matjašič, Lorena Mihelač in Marija Nemanič