Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Vec o tem

Novice

30 maj 2013

Zaključno srečanje debatnega kluba

»VSI SMO SAMO OTROCI TEGA ČASA …«

ZAKLJUČNO SREČANJE DEBATNEGA KLUBA SREDNJE ŠOLE METLIKA

V torek, 28. maja 2013, smo s profesorico Marijo Nemanič še zadnjič v tem šolskem letu obiskali naše prijatelje v Domu starejših občanov v Metliki. Vsak prvi torek v mesecu oziroma po dogovoru smo od oktobra pripravljali pogovore na različne odlomke iz književnih besedil in odpirali zanimive debate. Starejši so imeli veliko povedati o svoji mladosti, šolskih letih, o partizanih in povojnem času, o delu na kmetiji in odnosih med starši in otroki nekoč in danes … tem in dodatnih motivov za debato nikoli ni zmanjkalo in prav vsakič smo ugotavljali, kako hitro mineta 2 šolski uri, čeprav v srednji šoli dijaki ne poznamo take prakse.

V našem klubu se je zvrstilo veliko število dijakov, od prvega do četrtega letnika. Vsi so se odločili sodelovati iz svojega notranjega vzgiba in po vsej verjetnosti iz občutka sočutja do ljudi, ki tudi v tem obdobju potrebujejo družbo. Po vseh naših srečanjih sodeč, smo bili njihova dobra družba, saj smo kar dvakrat v tem šolskem letu skupaj prepevali in plesali. Prijazna ga. Vlasta Petraš, ki nas je vedno prisrčno sprejela, je izrazila željo, da naša srečanja nadaljujemo še v naslednjem šolskem letu. Vsekakor se bomo odzvali njenemu povabilu, kajti veliko je naše spoznanje, da »smo vsi samo otroci tega časa,« in da potrebujemo drug drugega.

                                                                                                                                                              Urška Gregorič, dijakinja 4. a


Več slik si lahko ogledate v Galeriji slik.



.


IMG 0445