Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Vec o tem

Novice

17 jul 2012

Subvencionirana malica 2012/2013

SUBVENCIONIRANA MALICA 2012/13 – novosti v skladu z Zakonom za uravnoteženje javnih financ (ZUJF)

 

Od 1. septembra 2012 se dodatna subvencija v višini 1/6 malice ukinja.
Do splošne subvencije so upravičeni samo tisti dijaki, ki jim je priznana pravica do dodatne subvencije v višini 1/3 malice.

Obrazložitev:
Do brezplačne malice bodo od 1. 9. 2012 upravičeni dijaki tistih družin, katerih povprečni mesečni dohodek na osebo ne presega 42 % povprečne plače.

Procenti so razvidni iz odločbe o otroškem dodatku izdane po 1. januarju 2012. Ostalim dijakom subvencionirana malica po novi zakonodaji ne pripada.

 

Dijaki za subvencionirano prehrano oddajo dve prijavnici:

1. Na šoli oddajo razredniku najkasneje do 22. 6. 2012 obrazec »prijava dijaka na šolsko prehrano«.

OBRAZEC: PRIJAVA DIJAKA NA ŠOLSKO MALICO za šolsko leto 2012-13

 

2. Vlogo za subvencionirano malico oddajo na pristojnem centru za socialno delo (CSD). Na »vlogi za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev« na drugi strani označijo »subvencijo malice« in po potrebi izpolnijo točko g v III. poglavju.

 

CSD bo o pravici do subvencionirane malice odločil z odločbo v roku treh mesecev.
Šola ne sme več izdajati sklepov o subvencionirani šolski prehrani. Podatke o dijakih, ki so upravičeni do subvencionirane malice, šola prejme od CSD.
Ker postopek za izdajo odločbe traja do treh mesecev, vam svetujemo, da si vlogo za uveljavljanje te pravice pričnete urejati na CSD takoj.