Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Vec o tem

Novice

12 dec 2014

Srečanje mladih prostovoljcev

Na srednji šoli Metlika imamo v tem šolskem letu kar 10 pridnih prostovoljcev. Kot prostovoljci sodelujejo v različnih institucijah. Obiskujejo Otroški vrtec Metlika, Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, Društvo za cerebralno paralizo - SONČEK, Varstveno delovni center Novo mesto, Zavetišče za živali Zajčji Vrh in Dom starejših občanov Črnomelj.

10. decembra smo se s prostovoljci udeležili srečanja mladih novomeških prostovoljcev z naslovom »SPROSTI VOLJO« na Centru biotehnike in turizma v Novem mestu.

Dopoldne smo preživeli v prijetnem vzdušju v različnih delavnicah. V sklepnem delu smo predstavili dopoldansko delo. Tako smo obeležili 5. december, mednarodni dan prostovoljstva.

                                      

                      Mentorica prostovoljstva: Natalija Kunič

 

 

Vtis dijakinje iz 2.b, Ines Gornik:

V sredo, 10. 12. 2014, smo se odpravili na Srednjo šolo Grm. Imeli smo dan prostovoljstva. Tam smo se razdelili v šest skupin. Odločila sem se sodelovati v skupini za javno nastopanje, kjer smo sestavljali scenarij za kasnejšo prireditev. Naša mentorica je bila Sanja.
Imeli smo se zelo lepo, se zabavali in veliko novega naučili o prostovoljcih in njihovem delu. Ob zaključku delavnic smo imeli prireditev, kjer smo se predstavile vse skupine, naša skupina pa je le-to vodila.
Ta dan mi je bil zelo všeč in komaj čakam na naslednje druženje.
                                                                                                                



IMG 6859 IMG 6891