Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Vec o tem

Novice

1 sep 2011

Prvi šolski dan

PRVI ŠOLSKI DAN MED BODOČIMI VZGOJITELJI V METLIKI

»ALI SMO SE ODLOČILI PRAV?«

se sprašujejo današnji fazančki v srednješolskih klopeh.

 

Tako so se v Srednji šoli Metlika – Šolskem centru Novo mesto – ponovno napolnile pisane učilnice. Po »sprejemnih izpitih«, če jih lahko tako imenujemo, v prelepem septembrskem jutru na Partizanskem trgu 4 smo sprejeli 50 novih dijakinj in dijakov, ki se želijo šolati za vzgojiteljice in vzgojitelje predšolskih otrok. Pred tričlansko komisijo, ki so jo sestavljale ravnateljica Branka Klarić in razredničarki Aleksandra Matjašič ter Mira Brinc, so prvošolci morali pokazati, če imajo dovolj talentov, dobre volje in znanja za uspešno šolanje v programu predšolska vzgoja.

 

 

Katarina in Črt sta pripravila »izpitna vprašanja« in posameznike preizkusila v vzgojiteljskih sposobnostih; morali so pokazati nekaj ustreznih gibov za jutranje razgibavanje v vrtcu, se preizkusiti v pripovedovanju pravljice Rdeča kapica in risanju sanjskih profesorjev.

 

Vsekakor je komisija soglasno pritrdila, da so zelo izvirni, iznajdljivi in da bodo ob strokovni pomoči naših profesorjev zmogli velike napore – ti so neizbežni, saj je poklic vzgojitelja naših otrok izredno zahteven. Vzgojitelji namreč izvajajo »življenjski projekt« za dobro človeštva!

 

 

 

Marija Nemanič, prof.


Galerija slik