Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Vec o tem

Novice

12 feb 2014

Prireditev na ŠC NM ob kulturnem prazniku

V petek, 7. 2. 2014, smo se udeležili enkratne plesne predstave TA NORI ŠOLSKI DAN v izvedbi Plesnega studia Novo mesto, ki so jo za vse dijake našega Šolskega centra pripravili v športni dvorani Leona Štuklja v Novem mestu. Dijaki in učitelji smo ob predstavi mladih plesnih talentov, ki so nam predstavili celotno zgodbo življenja na šoli, neizmerno uživali. Dinamični plesni koraki ob sodobni glasbi so nas ves čas držali v navdušenosti. Posebej ponosni smo tudi na našo dijakinjo Sabino Balkovec, ki je nastopila v predstavi. V tem dopoldnevu smo si v izvedbi dijakov Srednje zdravstvene in kemijske šole ogledali še dramatizacijo Andreja Rozmana Roze:  Lepa Vida v akciji. Tako smo še v petek pred praznikom aktivno razmišljali o naši slovenski kulturi.



Jaz sem že drugi mesec v Sloveniji in marsičesa sem se že navadil, marsičesa pa ne morem dojeti, ker je svet, od koder prihajam, res drugačen. Vaša kultura se razlikuje od naše, tako v hrani, načinu življenja in v odnosih. V teh dneh je bilo veliko besed o slovenski kulturi in tudi jaz sem bil s sošolci v petek v Novem mestu, kjer sem gledal predstavo z zanimivo zgodbo o vsakdanjiku slovenskega dijaka v šoli. Ples hip-hop mi je bil zelo všeč.

Davis Gorbačovs iz Latvije




Več o prireditvi si poglejte na fotografijah.