Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Vec o tem

Novice

3 apr 2013

Praktično izvajanje projekta učenje učenja

Spoštovani!

Srednja šola Metlike že tretje leto sodeluje  v vseslovenskem projektu Učenje učenja za osnovne šole in gimnazije. Namen le-tega je navajati učence in dijake na samostojno učenje z različnimi strategijami učenja. Letos smo se s profesorico in razredničarko 2. a razreda OŠ Metlika dogovorili za sodelovanje, in sicer bomo v njenem razredu izvajali dvodnevno predstavitev strategij učenja za učence v okviru posameznega strokovnega modula.

V projektu sodeluje več dijakinj in dijakov iz različnih modulov in predmetov z mentoricami in mentorji. Povezuje nas krovna tema z naslovom ČLOVEK MED ČUSTVI IN RAZUMOM. Učni motivi so iz biologije (evolucija človeka) – mentorica Danica Fabac, iger za otroke – mentorica Natalija Kunič, psihologije (možgani) – mentorica Janja Javoršek, angleščine (telo in čustva) – Miroslava Brinc, matematike (geometrijska telesa) – mentorica Maja Končar, likovnega pouka (sestavljanje teles v telo) – mentorica Aleksandra Matjašič, športa za otroke – mentor Simon Šlajkovec in slovenščine (prepoznavanje značajskih potez iz pravljičnih likov) – mentorica in vodja projekta Marija Nemanič.

Prvi del učenja strategij poteka v sredo, 3. aprila 2013, od 9.05 do 11.30, v četrtek, 4. aprila 2013, pa od 10.00 do 12.20.

Hvala za sodelovanje.

 

Marija Nemanič, prof.