Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Vec o tem

Novice

6 jun 2014

Zaključno srečanje bralnega kluba Srednje šole Metlika

»NIKOLI NISEM NEHAL BITI OTROK,«

je zatrjeval pisatelj Primož Suhodolčan

NA ZAKLJUČNEM SREČANJU BRALNEGA KLUBA SREDNJE ŠOLE METLIKA 2013/14

V četrtek, 5. junija 2014, smo dopoldne v Srednji šoli Metlika gostili enega izmed najbolj priljubljenih slovenskih otroških in mladinskih pisateljev – Primoža Suhodolčana. V tekočem šolskem letu smo prebirali njegovo zbirko Pozor! Pravljice! in jih enkrat mesečno ponašali še v metliški Dom starejših občanov, da smo se lahko skupaj z našimi prijatelji, ki jih obiskujemo že drugo šolsko leto, nasmejali. Pisatelj nam je v prijetnem klepetu potrdil naše misli, da so prave pravljice samo tiste, ki v sebi nosijo globoko sporočilo o življenju ljudi in se ne naveličajo dopovedovati, da je na tem svetu samo za spoznanje več dobrega, ki ga zasluži le pošteno srce.

Ni važno, ali si star ali mlad, pravljica pride vedno prav. Ima sporočilo, ki ga ne moreš »nekomu odpridigati«, sporočilo je skrito v književnih osebah. Zgodba mora biti smešna!

                                                                                                                                                                                                                                                                           Leja Gornik, 3. a

Naše dijakinje iz 3. a so odlično improvizirale njegovi dve pravljici, tako da se je pisatelj med celo predstavo smejal in na koncu pristavil, da včasih kar ne more verjeti, da jih je napisal sam. Ko nam je potem še on pripovedoval eno - trenutno izmišljeno - pravljico, nas je do solz nasmejal.

                                                                                                                                                                                                                                                             Karmen Lamovšek, 3. b

Najbolj se mi je vtisnil v spomin intervju, ki so ga vodile Leja, Petra in Sara. Veliko je povedal o sebi, o svojem zanimivem in pestrem življenju. Vse pravljice je najprej pripovedoval svojima otrokoma, največ svojemu sinu Petru. Primož je tako navihan, da si ga želim še kdaj poslušati. V živo.

Nuša Košir, 3. b

Včerajšnje srečanje s pisateljem Primožem Suhodolčanom je bilo za vse člane našega bralnega kluba nepozabno. Prileten možakar nas je navdušil s svojim mladim srcem in anekdotami. To srečanje ni bilo navadno srečanje, bilo je nekaj posebnega. In kakor je on sam rekel: »V življenju ni naključij.«

                                                                                                                                                                                                                                                              Kristina Cvitkovič, 3. b

Takoj sem vedela, da nam bo ta pisatelj polepšal dan. Ko smo ga prosili, naj nam pove eno pravljico … to je bila pika na i! Komaj čakam, da se naslednje leto pridružim bralnemu klubu. Tu dobiš vedno poučne misli za v življenje.

Alja Šašek, 3. B

Najbolj všeč mi je bilo, ko je rekel, da gre po očetovih stopinjah. V teh besedah se je čutilo nekaj posebnega. Očeta je pohvalil, da takšne legende slovenskega pisanja ne bo več!

Anja Vrhovšek, 3. a

 

Svet je tak, kot ga sam uzreš! Misli in delaj pozitivno! Zunanji svet ni slab, vse slabo prihaja iz srca!

Maja Opačak, 3. a

Pravljice moramo pripovedovati. S posnetimi in predvajanimi pravljicami naših otrok ne bomo pravilno osrečevali.

Tomaž Pantar, 3. a

Pravljice so za vse življenje: v otroštvu nam jih pripovedujejo starši in babice, ko smo dijaki, jih pripovedujemo svojim zaljubljencem, ko smo v službi, jih poslušamo od svojih nadrejenih, ko pa smo starejši, jih obnavljamo v spominih na lepo otroštvo.

 

 

 

Petra Cesar po Primožu Suhodolčanu. 3. a

Pripravila mentorica Marija Nemanič, prof.

IMG 2299 IMG 2311  IMG 2333 IMG 2386  IMG 2260 IMG 2273

 

Ostale fotografije s srečanja