Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Vec o tem

Novice

22 okt 2013

Obvestilo o kulturnem dnevu za dijake 1., 2. in 3. letnikov

V četrtek, 24. oktobra 2013, bomo uresničili prvi kulturni dan na dveh destinacijah v Zagrebu. Kakor smo že predvideli, bomo v Zagreb odšli v popoldanskih urah, dopoldne pa bo pouk po ustaljenem urniku. Kulturni dan je organiziran za 1., 2. in 3. letnike programa predšolske vzgoje. Avtobus za Zagreb nas bo počakal na šolskem postajališču Pungart Metlika ob 13.30 uri. S seboj bomo vzeli popoldansko (suho) malico. Ne zamujajte, kajti za točno uro ogleda smo vnaprej dogovorjeni.

Ob 16. uri bo imela prva skupina dijakov ogled Prirodoslovnega muzeja, druga skupina pa si bo ogledala centralni del mesta Zagreb. Ob 17. uri se bosta skupini zamenjali. Ob 18. do 18.45 bo odmor. Zberemo se na trgu Bana Jelačiča (pred znamenitim spomenikom) ob 18.45 in se skupaj odpravimo do HNK, kjer imamo ob 19.30 predstavo z naslovom Michelangelo v režiji Tomaža Pandurja. Traja 70 minut brez odmora.

Plačila za ogled kulturnih destinacij boste poravnali po položnici. Predstava v HNK je 32,50 kune, prirodoslovni muzej pa 10 kun. Prištet bo še prevoz.

Domov se vračamo okoli 21.15. Avtobus bo peljal v Novo mesto čez prehod Bregana (Brežice), zato se bomo domov vrnili v poznih nočnih urah. Naslednji dan  (25.10.2013) je pouka prosti dan.

Predstava v HNK je visoko umetniško delo slovenskega ustvarjalca Tomaža Pandurja, ki se je drame lotil po znani Krleževi drami o Michelangelu. Govori namreč o notranjih umetnikovih bojih, ki jih doživlja, medtem ko poslikava nesmrtno – večno umetnino Sikstinsko kapelo v Vatikanu. Pri predmetu umetnost boste slišali natančnejšo predstavitev. Prosimo vas za kulturno obnašanje; primerno se oblecite, pred destinacijami izključite mobitele, na zbirna mesta prihajajte točno in upoštevajte navodila spremljevalcev.

NALOGA: Tokrat je poudarek na naravoslovnih vsebinah, zato boste natančno sledili razlagi prof. Danice Fabac, ki bo predstavila zoološki del Prirodoslovnega muzeja. S seboj imejte beležke, da boste naknadno po danih informacijah lahko zapisali podrobno poročilo.

»Kdo je umetnik?«

Michenangelo

 

                                                                                                       Marija Nemanič, prof.