Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Vec o tem

Novice

22 mar 2013

Obvestilo o kulturnem dnevu v Zagrebu

V torek, 26. marca 2013, bomo imeli v popoldanskih urah kulturni dan za vse oddelke naše šole, in sicer nadomeščamo delovni dan, 6. februar, ko smo bili pouka prosti, zato je obvezen za vse dijake.

Tokrat smo destinacije in aktivnosti izbrali v Zagrebu. Po pouku imamo organiziran prevoz s Pungarta ob 13.30. S seboj vzamemo tudi suho malico.

Od 15.15 si bomo v dveh skupinah v Klovićevih dvorih ogledali razstavo umetnika Picassa, in sicer v presledkih po 15 minut, tako boste lahko čakajoče skupine v tem času pomalicale.

Vmes si bo druga skupina s spremljevalci ogledali še velike kulturne spomenike, kot so zagrebška katedrala, Cvetni trg, Ilico, Trg bana Jelačića in druge spomenike.

V večernih urah bomo imeli čast sesti v hrvaško narodno gledališče, ki je samo po sebi kulturni hram Modrosti, in si ob 19.30 ogledati komedijo Pygmalion – avtorja Georga Bernarda Shawa.

George Bernard Shaw pomeni za svetovno književnost ne le eden najplodnješih ustvarjalcev, ampak eden od najbolj modrih zemljanov, ki tudi od nas zasluži spoštovanje, zato vas prosimo za kulturno in odgovorno obnašanje: Primerno se oblecite, pospravite in izključite mobitele in druge elektronske naprave, odmislite hrano in pijačo, poslušajte in upoštevajte navodila spremljevalcev ter se prepustite 5 prizorom svetovno znane komedije.


»Svoboda pomeni odgovornost. Zato se je večina ljudi boji!«

G.B. Shaw



Cena vstopnice razstave Picassa je 40 kune, medtem ko cena predstave Pygmalion znaša 32,50 kune (50 % popust) v III. kategoriji. Stroške vstopnic in prevoza poravnate po položnici.



 

 

Domov se vračamo v poznih urah, in sicer bo avtobus peljal po avtocesti do Novega mesta in nato čez Gorjance v Metliko.

 

Marija Nemanič, prof.