Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Vec o tem

Novice

12 mar 2015

Narodna izmenjava na Srednji šoli Metlika

Pozdravljeni vsi sodelujoči v narodni izmenjavi Metlika - Ljutomer!

V šolskem letu 2014/15 poteka na naši šoli projekt narodne izmenjave, v katerem sodelujeta oddelka:
2. b iz Srednje šole Metlika, enote Šolskega centra Novo mesto ter
2. VA iz Gimnazije Frana Miklošiča Ljutom
er

Vsi dijaki se izobražujejo za vzgojitelje predšolskih otrok. Od izmenjave dijaki pričakujejo nova prijateljstva. Zanima nas, kako se na pouk pripravljajo in kako se učijo bodoči vzgojitelji na severu Slovenije. Seveda bo za profesorje koristno izmenjati kakšno dobro potezo v korakih prenove skupnega kurikuluma našega programa.
Prvo srečanje v Ljutomeru »Jesen v Prlekiji« smo izpeljali 6. in 7. novembra 2014. In zdaj smo v pričakovanju 19. in 20. marca 2015.

 

Se kaj veselimo?


Drugi del izmenjave smo naslovili po naše:

   »Hojte k nam - vigredno veselje podarimo vam!«


V četrtek se bomo igrali in smejali ob ponovnem snidenju, v delavnicah bomo pekli belokranjske dobrote, pisali pisanice, recitirali pesmice, plesali in igrali ter se naučili belokranjsko ljudsko pravljico O beli kači, ki jo bomo zvečer našim staršem v metliškem kulturnem domu zaigrali na odru. Naslednji dan bomo ustvarjali v Kostanjevici na Krki in se pustili gostiti v Novem mestu. Čakata nas nedopovedljivo razburljiva dneva narodne izmenjave Metlika - Ljutomer!


Koordinatorica iz Metlike; Marija Nemanič