Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Vec o tem

Novice

19 maj 2015

Mokrišča za našo prihodnost

Na pobudo predmetne skupine za biologijo smo se tudi na naši šoli odločili, da se ob svetovnem dnevu mokrišč na svoj način udeležimo izobraževalne aktivnosti z naslovom Mokrišča za našo prihodnost.


Tako smo se z dijaki četrtih letnikov, kjer smo v okviru pouka obravnavali  tudi tematiko ekosistemov, odločili, da v učilnici biologije v šolskih prostorih pripravimo mini biološki kotiček, ki bo namenjen dodatnemu samostojnemu spoznavanju pomena mokrišč na lokalni in globalni ravni, njegovo soodvisno povezanost z ostalimi ekosistemi in zavedanje pomena ohranjanja mokrišč za našo prihodnost. Z zanimivim plakatom in privlačnim vabilom smo vse dijake šole povabili, da prispevajo majhen delček svojega časa, pozornosti in zanimanja prav tej posebni  vrsti ekosistema – mokriščem.


Odziv je bil od začetka nekoliko zadržan. Po prvih junakih, ki so prispevali svoj delček, pa je ideja kar vzcvetela. V projekt se je tako aktivno vključilo 33 dijakov, ki so s svojimi prispevki – zapisi idej, predlogov, zanimivosti, slike in umetniško izražanje (risbe), obogatili mini biološki kotiček, ki si ga lahko ogledate v spodnjih fotografijah in seveda v učilnici št. 3. 
Hvala vsem za pripravljenost in sodelovanje.

 
                                                   Dijaki in mentorica Katja Kastelic, prof.



Slika 3   Mokrišča  Slika 2   Mokrišča