Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Vec o tem

Novice

27 maj 2013

Foto: Pravljica Jure Kvak kvak za vrtičkarje

POTUJOČE GLEDALIŠČE ZA VRTIČKARJE PO DOLENJSKI IN BELI KRAJINI

Dijaki Srednje šole Metlika so imeli v četrtek, 23., in petek, 24. maja pravcato turnejo po novomeških otroških vrtcih. Igrali so priredbo izvirne pravljice Saše Vegri - Jure Kvak kvak in malčke poučili o zdravi prehrani.

V programu predšolska vzgoja vsako šolsko leto v okviru strokovnih modulov nastaja okoli 20 priredb klasičnih, ljudskih in modernih pravljic, ki jih dijaki z mentoricami postavijo na oder. Igrane pravljice imajo vsaka svoj scenarij z dodelano sceno, glasbenim in plesnim aranžmajem, za popestritev in izobraževalni del pa je le-ta obogatena še z besedno ali gibalno igro. V maju imamo v okviru medpredmetnih povezav še avdicijo, da po oddelkih izberemo najboljšo, ki za nagrado odide na turnejo po vrtcih.  Letos smo dodatno izdelali igrano pravljico Jure Kvak kvak že v februarju za informativni dan, ki je dosedaj potovala po vrtcih Pedenjped, Rdeča kapica, Ostržek, v torek pa obiščemo še metliški vrtec.

Volje in idej za tovrstno delo nam ne zmanjka, saj vsakokrat naletimo na hvaležne obrazke in navdušene ročice, ki pristno zaploskajo našim bodočim vzgojiteljem. Tako nabirajo prave izkušnje, ki naj bi jih vodile do vse bolj kakovostnega dela z najmlajšimi. Otrokom po vrtcih pa vsekakor popestrimo dan.

                                                                                                               Marija Nemanič, prof.



IMG 0366 IMG 0367 IMG 0372 IMG 0379 IMG 0387 IMG 0390



Foto: Aleksandra Matjašič



Utrinke potujočega gledališča si lahko ogledate v galeriji slik.