Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Vec o tem

Novice

10 dec 2014

Dobrodelnost nas povezuje

Dijaška skupnost naše šole je na izrednem sestanku v torek, 2. 12. 2014, pozvala dijake k dobrodelnosti. To je mesec na koncu koledarskega leta, torej zadnji čas, da uzavestimo SVOJO PRISOTNOST med Zemljani – tu smo, da bi pomagali drugemu!

V soboto, 29. 11. 2014, se je v Krškem zgodila huda tragedija v družini naše dijakinje Anje Kočevar. Mama je umrla, Anja pa ostaja v UKC v Ljubljani. Zmenili smo se, da razredni blagajniki za to družino do pogreba njihove mame, torej do četrtka, zberejo denar, in sicer 5 evrov na dijaka. Dijaki in profesorji so darovali tudi več! Do četrtka, 4. 12. 2014, v dveh dneh smo vsi, dijaki in profesorji, zbrali lepo vsoto denarja – 1.100,00 evrov. Hvala za vaš dar, ki smo ga namenili Kočevarjevim iz Krškega!

Po predlogu UZ naše šole smo se s predstavniki zmenili za pobiranje prostovoljnih prispevkov po 1 evro na dijaka tudi v decembru. Zbrani denar se odda v tajništvo naše šole in ga bomo namenili še komu od naših dijakov v stiski.

Tudi v letošnjem šolskem letu smo se zmenili za dodatno akcijo v okviru »decembrske dobrodelnosti«, in sicer smo lansko leto zbirali igrače za pomoči potrebne družine. Letos bomo zbirali topla otroška oblačila za točno določene pomoči potrebne družine. Predstavniki bodo predstavili idejo v razredu in posamezni dijaki bodo prevzeli odgovornost – to pomeni, da bodo mentorici Mariji Nemanič sporočili priimek in točen naslov družine, poizvedeli bodo starost otrok v družini in njihove potrebe. Tako bo odgovoren/-ni dijak/-i oblačila dostavil/-i določeni družini.

                                                                                                                               

                                                                                                                               Marija Nemanič, prof.