Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Vec o tem

Novice

12 okt 2011

Dan odprtih vrat

DAN ODPRTIH VRAT

ŠC NM – SREDNJA ŠOLA METLIKA

 

V sredo, 12. oktobra, smo tudi metliški profesorji s svojimi dijaki povabili bolj in manj radovedne obiskovalce v svoj vsakdan. V Novem mestu, v dvorani Leona Štuklja smo pokazali svoje specifične dejavnosti, ki opredeljujejo naš zanimiv srednješolski izobraževalni program, v februarju pa se bomo z našimi gosti lahko srečali v Metliki na informativnem dnevu.

Minili so časi sedenja, presedanja, zasedanja ter »nasedanja« srednješolcev, da bi le sprejemali izobraževalne vsebine brez lastnih dejavnosti in preverjanj v izkušenjskem učenju, dandanes se dijaki poleg teoretičnega učenja tudi aktivno pripravljajo na delo v svojem poklicu. Aktivnosti, ki jih izvajamo pri določenih predmetih in modulih, izvabljajo posameznikove talente in tako lahko pri pouku nastajajo sodobne stvaritve, kjer je tradicija kvalitetno nadgrajena z modernimi elementi. Izdelki pri likovnem izražanju so unikati, na katerih se mora ustaviti vsako oko, ki zaznava lepoto. Na naši razstavi smo imeli tudi ročno šivane lutke, ki jih lahko uporabimo za različne lutkovne predstave. Jernej, Nastja, Lara in Ana Izza so za štiri skupine vrtičkarjev in prvošolčkov odigrali lutkovno predstavo z naslovom Gosenica dobi krila. Kljub sejmiškemu hrupu so otroci negibno strmeli v lutke in s pesmijo ter prisrčnimi odgovori sodelovali z našimi dijaki. Mimoidoči, ki se odločajo za svoj poklic in razmišljajo o nadaljnjem izobraževanju, so si lahko na licu mesta ogledali, kaj počne vzgojitelj v vrtcu. Skupine vrtičkarjev so z dijaki tudi zaplesali in zapeli dobro poznane otroške pesmice.

Srednja šola Metlika izobražuje in vzgaja za dobre vzgojitelje naših otrok.

Marija Nemanič, prof.

Galerija slik