Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Programi MIC

Informativno svetovalna dejavnost za zaposlene v JV regiji


V obdobju od 17. 6. 2016 do 31. 3. 2022 na Šolskem centru Novo mesto izvajamo projekt Dejavnost informiranja in svetovanja za zaposlene (projekt DIS), pri čemer vam nudimo informiranje, svetovanje ter ugotavljanje in vrednotenje formalno in neformalno pridobljenega znanja. Vse storitve v okviru projekta DIS so za zaposlene in delodajalce brezplačne, saj so financirane s strani Republike Slovenije, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada. Svetovanje  v osrednjem delu JV regije izvaja konzorcij, ki ga vodi RIC Novo mesto, partnerji smo Šolski center Novo mestoCIK Trebnje ter Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma.

Na povezavi so dosegljive dodatne informacije o projektu ter rezultati projekta:

Za vse informacije in svetovanja je svetovalka Marjana Šporar dosegljiva na 
elektronskem naslovu #EM#737767776b736769626c4a786f2060623e627b#EM# ali 07 393 22 09

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport 
Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko 
Evropski strukturni in investicijski skladi

Projekt Dejavnost informiranja in svetovanja se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 10. Znanje, spretnosti in vseživljenjsko učenje za boljšo zaposljivost; prednostne naložbe: 10. 1. Krepitev enake dostopnosti vseživljenjskega učenja za vse starostne skupine v formalnem, neformalnem in priložnostnem okolju, izpopolnjevanje znanj, spretnosti in kompetenc delovne sile ter spodbujanje prožnih možnosti učenja, vključno prek poklicnega usmerjanja in validiranja pridobljenih kompetenc; specifičnega cilja: 10. 1. 2. Izboljšanje kompetenc zaposlenih za zmanjšanje neskladij med usposobljenostjo in potrebami trga dela.

   Atena               logo zz enote jv regija                                                                
                    
22. september 2021
e-NOVIČKE ACS

dragi bralci, 

jesen v izobraževanju in učenju pomeni začetek. 

V e-Novičkah Andragoškega centra Slovenije začutite utrip Parad učenja po Sloveniji, preberite, kako je bilo na osrednjem dogodku Nacionalnega meseca skupnega branja.

Svetovalna dejavnost za odrasle v Sloveniji (ISIO) praznuje 20-letnico. 

Pridružite se nam!
Atena                                  logo zz enote jv regija             
Vse storitve v okviru projekta DIS so za zaposlene in delodajalce brezplačne, saj so financirane s strani Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada ter Republike Slovenije.17. september 2021
DNEVI SVETOVANJA ZA ZNANJE 

V okviru Dnevov svetovanja za znanje odkrijte svojo pot do novega znanja.

Izkoristite priložnost za nasvet o izobraževanju in pridite na 17. Dneve svetovanja za znanje, ki bodo letos po vsej Sloveniji potekali med 22. in 24. septembrom.

Z dogodki v teh treh dneh želimo povečati prepoznavnost središč v lokalnem okolju in odraslim predstaviti, kakšne možnosti svetovanja in podpore središča ponujajo. Oglejte si letak.

V času Dnevov bo izvedenih okrog 170 brezplačnih dogodkov na različnih javnih mestih, kjer so informacije dostopne čim več odraslim (npr. stojnice znanja v nakupovalnih centrih, na mestnih trgih, dnevi odprtih vrat). Organiziranih bo tudi veliko število brezplačnih delavnic, predavanj, večino od njih v živo, nekatere tudi po spletu.

Na seznamu vseh dogodkov, ki jih središča v Dnevih pripravljajo za vse odrasle, izberite dogodek in stopite korak naprej.

Pridružite se nam!
Atena                                 logo zz enote jv regija             
Vse storitve v okviru projekta DIS so za zaposlene in delodajalce brezplačne, saj so financirane s strani Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada ter Republike Slovenije.


2. september 2021
PARADA UČENJA – DAN UČEČIH SE SKUPNOSTI
 
Tudi letos je Parada učenja – Dan učečih se skupnosti potrdila svojo osrednjo vlogo v Tednu vseživljenjskega učenja. 
Parado učenja (PU) bo odlikovalo zgoščeno dogajanje v središčih mestnih in drugih večjih skupnosti. Izpeljave PU v različnih krajih po Sloveniji bodo organizirane 15. septembra 2021.

Verjamemo, da bomo letos lahko sledili temeljni zasnovi PU, tako da bodo dogodki tekli v živo, na trgih in drugih javnih mestih bodo mimoidoče vabile stojnice, delavnice, multimedijske predstavitve pa tudi strokovni dogodki v bližnjih ulicah in učnih kotičkih. Marsikje bodo potekale tudi številne spremljevalne dejavnosti, kot so natečaji, razstave in podobno. PU bo močno podprta tudi z objavami na družbenih omrežjih in v javnih medijih.

Na PU se bodo srečevali ponudniki znanj in spretnosti ter povpraševalci po obojem. Živahen utrip, barvitost, obilo radovednosti, ponosa, upanja … vse to bo mogoče doživeti v družbi zagovornikov in uresničevalcev kulture vseživljenjskosti učenja. Sodelovali bodo pripadniki vseh generacij.

Več o dogajanjih si lahko preberete na povezavi. Upamo, da boste našli zanimiv dogodek. 

Vabljeni, da se nam pridružite. 
Atena                                logo zz enote jv regija             
Vse storitve v okviru projekta DIS so za zaposlene in delodajalce brezplačne, saj so financirane s strani Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada ter Republike Slovenije.


31. avgust 2021
POVABILO K BREZPLAČNEMU SVETOVANJU

Spoštovani. 

V lokalnem mesečniku smo v mesecu avgustu objavili prispevek – povabilo k brezplačnemu svetovanju zaposlenim za vpis v izobraževalne programe izobraževanja odraslih

Vabimo vas, da pregledate prispevek na povezavi.

Vabljeni, da skupaj premagamo dvome, ki se vam porajajo ob odločitvi za vpis. 
Atena                               logo zz enote jv regija             
Vse storitve v okviru projekta DIS so za zaposlene in delodajalce brezplačne, saj so financirane s strani Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada ter Republike Slovenije.


26. avgust 2021
POLETNE e-NOVIČKE ACS

Dragi bralci, 
poletna številka e-Novičk Andragoškega centra Slovenije prinaša bogat nabor prispevkov o dogajanju v učenju in izobraževanju odraslih doma in v tujini. 

Napovedujemo nove dogodivščine: TVU  s posameznimi dogodki in skupnimi akcijami, Dneve svetovanja za znanje, Nacionalni mesec skupnega branja in F3ŽO. Jesen bo pestra.  

Poletne e-Novičke pričajo tudi o bogatem dogajanju v lokalnem okolju in mednarodnem povezovanju. Objavljeni  so v rubrikah Kotiček je vaš ter Novi koronavirus in mi

Pazite na svoje zdravje.

Želimo vam prijetno branje.
Atena                              logo zz enote jv regija             
Vse storitve v okviru projekta DIS so za zaposlene in delodajalce brezplačne, saj so financirane s strani Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada ter Republike Slovenije.


23. avgust 2021
TEDNI VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA 2021


Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. 

Letošnji TVU trajajo od 6. septembra 2021 do 10. oktobra 2021

Projekt usklajuje Andragoški center Slovenije (ACS) in ga prireja v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. Z njim opozarjamo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema kot posameznik, udeleženec na trgu dela ter član različnih skupnosti. Vsi, ki projekt soustvarjamo, bodisi v vlogi izvajalcev prireditev bodisi kot udeleženci, prispevamo k udejanjanju slogana ‘Slovenija, učeča se dežela’. TVU je član mednarodnega gibanja festivalov učenja.

Več informacij o TVU 2021 lahko preberete na povezavi.

Vabljeni, da se nam pridružite. 
Atena                             logo zz enote jv regija             
Vse storitve v okviru projekta DIS so za zaposlene in delodajalce brezplačne, saj so financirane s strani Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada ter Republike Slovenije.12. julij 2021
portal KAM PO ZNANJE

Kje lahko dokončam izobraževanje? Kje se lahko naučim tujega jezika? Kam po računalniška znanja? Kje pridobim poklicno kvalifikacijo?

Ste se znašli na razpotju in ne veste, kako/kje pridobiti izobrazbo, dokončati izobraževanje, pridobiti računalniška znanja, se naučiti tujega jezika ali pridobiti znanja, spretnosti in veščine za opravljanje poklica?
 
Prihranite čas in se seznanite z najbolj aktualno in pregledno ponudbo formalnega in neformalnega izobraževanja ter usposabljanj v Sloveniji na enem mestu.

Portal Kam po znanje predstavlja stičišče izbrane ponudbe izobraževanj v Sloveniji v šolskem letu 2021/2022, kjer boste v nekaj minutah našli ustrezno izobraževanje za svoj poklicni in osebnostni razvoj.

Vabljeni k pregledu ponudbe.
Atena                            logo zz enote jv regija             
Vse storitve v okviru projekta DIS so za zaposlene in delodajalce brezplačne, saj so financirane s strani Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada ter Republike Slovenije.

30. junij 2021
VKO novičnik - junij 2021

Čas poletnih dopustov je idealna priložnost, da poglobimo svoje znanje ali se naučimo kaj novega. V tokratnem novičniku vseživljenjske karierne orientacije (VKO) tako izpostavljamo predvsem VKO gradiva in vire informacij, ki jih najdete v knjižnici na VKO točki ali drugje po spletu.

O čem si lahko preberete v tokratnem novičniku? 
Predstavljamo vam OECD projekt: Pripravljenost mladih za karierne odločitve. Več o tem si preberite tukaj

V  VKO knjižnici vam nudimo uporabna strokovna ter druga gradiva s področja vseživljenjske karierne orientacije: 

Želimo vam veliko novih znanj. 
Atena                           logo zz enote jv regija             
Vse storitve v okviru projekta DIS so za zaposlene in delodajalce brezplačne, saj so financirane s strani Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada ter Republike Slovenije.

24. junij 2021
e-NOVICE CMEPIUS

Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS) je objavil e-novičke.

Kaj si lahko preberete?
Na razpise KA1 – Projekti mobilnosti in KA2 – Partnerstva za sodelovanje je prispelo 153 oz. 123 vlog. Več o tem si lahko preberete tukaj. Vloge so že v fazi ocenjevanja. Držimo pesti za odlične projekte. 

18. junija se je na Portugalskem odvijala otvoritvena konferenca novega programskega obdobja Erasmus+, na kateri sta sodelovala tudi slovenska ministrica za izobraževanje, znanost in šport ter dijak Nejc Sovič, ki je predstavil svojo izkušnjo v Erasmus+ programu. Posnetek konference si lahko ogledate tukaj.

Uradno lansiranje novega programa Erasmus+ je tudi priložnost, da se ozremo na obdobje 2014–2020 in na vse izvrstne projekte, ki se bodo še dolgo uvrščali med primere odličnih praks. Znotraj šolskega področja smo v sedmih letih prepoznali 51 primerov dobrih praks, Evropska komisija jih je od tega 14 označila kot zgodbo o uspehu. Ponosni smo prav na vsakega med njimi, vabimo pa tudi vas, da si jih ogledate v zborniku Primeri dobrih praks s področja splošnega šolskega izobraževanja v programu Erasmus+

Prihajajo Erasmus dnevi 2021, kjer bodo v ospredju ključni vsebinski poudarki novega programskega obdobja Erasmus+: vključenost, skrb za okolje, digitalna transformacija in aktivna participacija.
Praznujte z nami 14., 15. in 16. oktobra 2021 in povejmo skupaj, kakšne spremembe prinaša nov program za posameznika, institucije in okolje. Več na spletni strani

Še več novic si lahko preberete tukaj.

Vabljeni k branju novic.
Atena                          logo zz enote jv regija             
Vse storitve v okviru projekta DIS so za zaposlene in delodajalce brezplačne, saj so financirane s strani Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada ter Republike Slovenije.

17. junij 2021
JUNIJSKE e-NOVIČKE ACS

Dragi bralci, 

v junijskih e-Novičkah  Andragoškega centra Slovenije vam ponujamo v branje zanimive prispevke iz domačega in mednarodnega okolja izobraževanja odraslih.

Z naslovnice nas pozdravlja dr. Nataša Potočnik, nova direktorica ACS. Med domačimi novicami ne spreglejte vabila na jutrišnji Forum EPUO o digitalni preobrazbi družbe. Poročamo z nedavnega sestanka mreže Tedna vseživljenjskega učenja ter predstavljamo številne projekte in programe.

Bogate so tudi rubrike, ki jih sooblikujete vi: Kotiček je vaš, Novi koronavirus in mi ter Migracije in izzivi večkulturnosti. Všečkajte in delite priljubljene objave na spletnih družbenih omrežjih. 

Oglejte si tudi koledar dogodkov, ki se hitro polni. 

Želimo vam prijetno branje. 
Atena                         logo zz enote jv regija             
Vse storitve v okviru projekta DIS so za zaposlene in delodajalce brezplačne, saj so financirane s strani Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada ter Republike Slovenije.

9. junij 2021
10. REGIJSKI FESTIVAL zaTE - POVABILO K SODELOVANJU


Vabimo vas, da se nam z vašimi aktivnostmi pridružite na 10. regijskem Festivalu zaTE – Znanje aktivira te, ki bo potekal od 21. do 24. septembra 2021.

Tudi letošnji festival poteka pod okriljem Dnevov svetovalnih središč  v času trajanja Tednov vseživljenjskega učenja in predvideva aktivnosti, ki so vezane na naslednje tematike:
• Uspešen nastop na trgu dela
• Razvijanje poklicnih kompetenc
• Osebni razvoj in razvoj kariere
• Digitalna in informacijska pismenost 
• Svetovalna dejavnost v izobraževanju odraslih
• Promocija vseživljenjskega učenja

Vaše aktivnosti lahko potekajo od 22. do 24. septembra 2021 v obliki:
• aktivnosti v vaši organizaciji (možno v vaših ali naših prostorih), 
• e-aktivnosti (delavnice, dogodki),
• predstavitvenih filmčkov ali
• predstavitev vaše organizacije preko vaše spletne strani.

Za lažjo organizacijo aktivnosti vas vabimo k vpisu aktivnosti TUKAJ, rok za oddajo prijave je 30. 6. 2021

Dodatno pomoč pri pripravi predstavitvenih filmčkov vam nudi Belinda Lovrenčič (#EM#62646e6a6a61672964667c7969636d667351607a7738787a366a73#EM#, 031 746 004), za ostale vsebine pa Tadeja Arkar (#EM#746066666e6428667a626b794c7f676c3d7f7f3d677c#EM#, 041 686 721).

Veselimo se sodelovanja z nami!
Atena                        logo zz enote jv regija             
Vse storitve v okviru projekta DIS so za zaposlene in delodajalce brezplačne, saj so financirane s strani Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada ter Republike Slovenije.

18. maj 2021
MAJSKE E-NOVIČKE ACS

Dragi bralci, 

majske e-Novičke Andragoškega centra Slovenije so barvita zbirka prispevkov o dogajanju v izobraževanju odraslih in širše.

Organizirali smo posvet Izzivi priprave modela spremljanja svetovalne dejavnosti v izobraževanju odraslih, ki se opravlja kot javna služba. Dr. Tanja Možina je v panelni razpravi na mednarodni konferenci predstavila slovenski model presojanja in razvijanja kakovosti v izobraževanju odraslih.

Povzemamo vsebino publikacij in zanimivih dogodkov, ki so po spletu precej dostopnejši, kot so bili kdajkoli. Vabimo k branju dveh novih zapisov med blogi

V rubrikah Migracije in izzivi večkulturnosti, Novi koronavirus in mi ter Kotiček je vaš predstavljamo zanimive projekte, ki se jih lotevate v organizacijah širom Slovenije.

Pred nami so vremensko negotovi dnevi, izkoristite jih za kaj lepega.

Želimo vam prijetno prebiranje e-novičk. 
Atena                       logo zz enote jv regija             
Vse storitve v okviru projekta DIS so za zaposlene in delodajalce brezplačne, saj so financirane s strani Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada ter Republike Slovenije.

     14. maj 2021 
JAVNO POSVETOVANJE O INDIVIDUALNIH IZOBRAŽEVALNIH RAČUNIH – POVEJTE SVOJE MNENJE

Evropska komisija bi rada v javnem posvetovanju preverila predlog o individualnih izobraževalnih računih, ki ga je kot ukrep predlagala v Programu znanj in spretnosti za Evropo. Cilj je zagotoviti možnosti, da odrasli nenehno razvijajo znanja in spretnosti, ki jih potrebujejo za ohranitev ali zagotovitev trajnostne zaposlitve na spreminjajočem se evropskem trgu dela.

Kaj so individualni učni računi?
Individualni izobraževalni računi so osebni računi, na katerih se lahko pravice do usposabljanja zbirajo in porabijo za preverjeno kakovostna usposabljanja, usmerjanje ali potrjevanje storitev. Gre za enega od načinov podeljevanja pravic do usposabljanja posameznikom.

Kakšen je namen posvetovanja?
Vse več je zanimanja za individualne pravice do usposabljanja. Te namreč lahko podpirajo usposabljanje za prehajanje med delovnimi mesti, krijejo potrebe po usposabljanju vedno večjega deleža delovne sile, ki nima standardne zaposlitve, ter povečajo prilagajanje usposabljanja potrebam posameznikov.
 
 
S tem javnim posvetovanjem bodo preučili, če in kako bi lahko s prenosljivimi pravicami do usposabljanja preverjene kakovosti spodbudili vseživljenjsko učenje za vse ljudi. Zbrati želijo mnenja posameznikov in zainteresiranih deležnikov o opredelitvi problema ter ciljih, vsebini in učinkih predlagane pobude.

Kako sodelovati?
V javnem posvetovanju sodelujete tako, da izpolnite spletni vprašalnik, ki ga najdete tukaj

Svoje mnenje lahko zapišete do 16. julija 2021.

Vabljeni k sodelovanju. 
Atena                      logo zz enote jv regija             
Vse storitve v okviru projekta DIS so za zaposlene in delodajalce brezplačne, saj so financirane s strani Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada ter Republike Slovenije.

14. april 2021
KAKO PROTI APATIJI IN DOLGČASU?

Apatija in dolgčas sta pojava, ki sta zelo prisotna v duhu našega časa, karantena in pouk na daljavo pa sta k temu še dodatno prispevala. 

Apatija ima za svojo podlago pomanjkanje zahtev in dosežkov, dolgčas pa izgubo zanimanj. Za starše, učitelje in vzgojitelje to pomeni, da je potrebno preventivno okrepiti otrokovo osebnost s cilji, ki jih je otrok sposoben doseči, z dobro samopodobo in dobrimi medosebnimi odnosi.

Predavanje dr. Zdenke Zalokar Divjak je zelo aktualno predvsem za starše in učitelje, ki se srečujejo s pomanjkanjem zahtev in dosežkov otrok ter izgubo njihovih zanimanj, k čemur je obdobje epidemije in šolanja na daljavo še dodatno prispevalo.

Dogodek si lahko do vključno 16. aprila 2021 ogledate na povezavi: Kako proti apatiji in dolgčasu?

Vabljeni, da nas kontaktirate. 
Atena                     logo zz enote jv regija             
Vse storitve v okviru projekta DIS so za zaposlene in delodajalce brezplačne, saj so financirane s strani Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada ter Republike Slovenije.12. april 2021
PROMOCIJSKI ČLANEK NA PORTALU MMC

V okviru projekta DIS je na portalu MMC objavljen promocijski članek

Članek bo objavljen do 18. aprila, v tem istem času lahko TV oglas za projekt DIS zasledite tudi na kanalih televizije Slovenija. V četrtek zjutraj pa bo svetovalec Alojz Sraka iz Ljudske univerze Murska Sobota gost v oddaji Dobro jutro, kjer bo predstavljal naš projekt.

Vabljeni k ogledu

Za vsa svetovanja vas vabimo, da nas kontaktirate ali obiščete. 
Dosegljivi smo na tel. 07 393 22 09 ali #EM#737767776b736769626c4a786f2060623e627b#EM#.
Atena                                 logo zz enote jv regija             
Vse storitve v okviru projekta DIS so za zaposlene in delodajalce brezplačne, saj so financirane s strani Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada ter Republike Slovenije.9. april 2021
PONOVNO SMO Z VAMI NEPOSREDNO OSEBNO 

Spoštovani. 

Z veseljem vam sporočamo, da bomo od ponedeljka, 12. aprila 2021 dalje, ponovno z vami. 
Osebno svetovalno dejavnost bomo opravljali neposredno, v živo. 

Vabljeni, da nas obiščete, nas kontaktirate na tel. št. 07 393 22 09 ali 

S skupnimi močmi lažje premagujemo izzive sodobnega časa. 
Veselimo se ponovnega srečanja z vami.
Atena                                logo zz enote jv regija             
Vse storitve v okviru projekta DIS so za zaposlene in delodajalce brezplačne, saj so financirane s strani Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada ter Republike Slovenije.


1. april 2021
ŠOLA SPOMINA

Če hočemo razumeti, kako se ustvarjajo spomini, moramo razumeti, kako delujejo človeški možgani. Vse življenje se učimo, si zapomnimo, beležimo v mislih vse razen tega, kako bi se lahko najučinkoviteje učili.

Kako lahko izboljšamo način pomnjenja in učenja?
Kako delujejo možgani?
Ali vemo kako deluje spomin, kdaj se prvič manifestira, kako ga razvrščamo in predvsem, kako ga lahko izboljšamo?
Ali vemo, da obstajajo spominski čudeži?

Če želite nekaj odgovorov na vprašanja, vas vabimo, da poiščemo odgovore v prispevku Šola spomina.pdf.

Kontaktirajte nas – zaradi epidemioloških razmer smo sicer začasno dosegljivi zgolj na daljavo #EM#737767776b736769626c4a786f2060623e627b#EM# ali #EM#6d607069656b67297b7965796d7f4e7c733c7c7e3a667f#EM#.
Atena                               logo zz enote jv regija             
Vse storitve v okviru projekta DIS so za zaposlene in delodajalce brezplačne, saj so financirane s strani Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada ter Republike Slovenije.


31. marec 2021
ZAČASNO IZVAJANJE SVETOVALNEGA DELA NA DALJAVO 

Cenjene obiskovalce obveščamo, da bo Šolski center Novo mesto in njegova svetovalna projektna pisarna zaprta od 1. aprila do 11. aprila 2021 na podlagi Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih (Uradni list RS, št. 47/2021, z dne 29. 3. 2021). 

Svetovalno delo bomo v tem obdobju izvajali na daljavo
Dosegljivi bomo vsak delovni dan od 7. do 15. ure na elektronskem naslovu #EM#737767776b736769626c4a786f2060623e627b#EM# ali #EM#6d607069656b67297b7965796d7f4e7c733c7c7e3a667f#EM#.

S skupnimi močmi bomo lahko dosegli izboljšanje epidemiološke situacije v državi.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vas vabimo, da nas kontaktirate. 
Atena                               logo zz enote jv regija             
Vse storitve v okviru projekta DIS so za zaposlene in delodajalce brezplačne, saj so financirane s strani Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada ter Republike Slovenije.

15. marec 2021
STRES NA DELOVNEM MESTU ZARADI KORONAVIRUSNIH RAZMER 

Covid-19 je spremenil način dela. Nekateri nismo nikoli prenehali fizično hoditi v službo, drugi delamo na daljavo,… Ne glede na to, kje smo, nam je delo med pandemijo dodalo stres v vsakdanje življenje. Kako se spopadamo s tem stresom, lahko pozitivno ali negativno, vpliva na naše počutje. 

Vabimo vas na delavnico, ki v četrtek, 18. marca 2021, od 9. do 10.30 ure, udeležence popeljala skozi prepoznavanje nevarnosti in težav, ki jih prinaša pandemija. Udeleženci bodo:
- spoznali vire, ki pomagajo prepoznati in razvrstiti nevarnosti in s tem sistematično oceniti tveganja ter določiti prednostne naloge za nadzor teh tveganj;
- ugotavljali znake za prepoznavanje, ko se zaposleni bori s stresom in tesnobo ter načine, kako pristopiti do takega zaposlenega;
- dobili načine, kako lahko vodje in strokovnjaki s področja človeških virov pomagajo zaposlenim;
- dobili praktične informacije, nasvete in ideje za preprečevanje stresa, za razumevanje telesa in duha ljudi ter obvladovanje čustev: učinkovite metode za lajšanje duševnih težav, protistresna dihalna vaja, preprosta vaja za sprostitev mišic, razumevanje stresa in obvladovanje stresa iz medijev. 

Na dogodek se lahko prijavite preko spleta na https://www.gzdbk.si/si/koledar. Na podlagi predhodne prijave je udeležba na dogodku brezplačna. 

Vljudno vabljeni. 
Atena                              logo zz enote jv regija             
Vse storitve v okviru projekta DIS so za zaposlene in delodajalce brezplačne, saj so financirane s strani Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada ter Republike Slovenije.

11. marec 2021
SEZNANIMO SE Z OSNOVAMI SPLETNE VARNOSTI

Arnes bo 17. marca 2021 pričel s štirinajsto izvedbo spletnega tečaja o varni rabi interneta in sodobnih tehnologij – MOST-V. Tečaja se lahko udeleži kdor koli, saj pokriva široko paleto vsebin, ki jih nemalokrat potrebujemo pri svojem delu in v zasebnem življenju.

Tečaj bo potekal tri zaporedne tedne, na njem pa bomo pridobili veščine, ki nam bodo pomagale pri soočanju z nevarnostmi na spletu. Kraja gesel, izsiljevalski virusi in spletno nasilje so le nekateri od pojavov, s katerimi se srečujemo. Na tečaju se bomo naučili pravilno in učinkovito soočati s težavami, povezanimi z internetom in sodobnimi tehnologijami.
Vsak teden bo pozornost namenjena obravnavi ene od navedenih tematik:
zaščita naprav,
zaščita zasebnosti in digitalne identitete,
zaščita zdravja in okolja.

Podrobne informacije najdete na spletni strani Arnes.

Na Šolskem centru Novo mesto zaposlenim še vedno omogočamo brezplačno svetovanje. 
Kontaktirajte nas - pokličite nas na št. 07 393 22 09 ali pišite na #EM#737767776b736769626c4a786f2060623e627b#EM#
S skupnimi močmi smo uspešnejši pri premagovanju izzivov. 

Vabljeni. 
Atena                             logo zz enote jv regija             
Vse storitve v okviru projekta DIS so za zaposlene in delodajalce brezplačne, saj so financirane s strani Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada ter Republike Slovenije.4. marec 2021
SVETOVANJE PO INTERNETNIH ORODJIH – EDEN OD NAČINOV IZVAJANJA SVETOVALNE DEJAVNOSTI 


Internetno okolje ponuja veliko različnih možnosti, ki so lahko v pomoč pri izvajanju svetovalne dejavnosti. Ponuja ogromno število informacij o izobraževanju, karieri, različnih svetovalnih pripomočkov in orodij tako za pomoč svetovalcu pri svetovalnem procesu kot tudi za samostojno uporabo odraslih. Splet omogoča tudi komuniciranje in izmenjevanje informacij ter svetovalno delo.

Za svetovalno dejavnost na daljavo je značilno, da se lahko izvaja na tri načine: po telefonu, elektronski pošti, internetnih orodjih. Vsako od teh ima svoje prednosti in slabosti. 

Pri izvajanju svetovalne dejavnosti po internetnih orodjih moramo biti še posebej pazljivi in pozorni na različne dejavnike, ki vplivajo na takšen način svetovanja. Nevarnosti, ki lahko ogrozijo zaupen, strokoven svetovalni proces, je veliko. Zato je še posebej pomembna profesionalnost svetovalcev, njihova strokovnost ter etičnost delovanja
Več o izvajanju svetovanja po internetnih orodjih si lahko preberete v Svetovanje_po_internetnih_orodjih.pdf.

Ne glede na velike prednosti uporabe internetnih orodij za izvajanje svetovalne dejavnosti za določen del odraslih ta način ni primeren, ampak je bolj smiselna uporaba osebnega svetovanja (osebni stik v živo). 

Tudi za prihodnost lahko napovemo, da se osebnemu svetovanju ne bo zmanjšal pomen, ampak bomo svetovalci kombinirali različne načine svetovanja za različne skupine odraslih in za različne vsebine svetovalnih obravnav ter glede na različne okoliščine (kot je npr. razglašena pandemija in oseben stik v živo ni mogoč).

Kakšna oblika svetovanja pa vam najbolje ustreza? 
Kontaktirajte nas na 07 393 22 09 ali #EM#737767776b736769626c4a786f2060623e627b#EM#. Vabljeni, da nas obiščete. Še vedno opravljamo brezplačno svetovalno dejavnost za zaposlene. 
Atena                            logo zz enote jv regija             
Vse storitve v okviru projekta DIS so za zaposlene in delodajalce brezplačne, saj so financirane s strani Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada ter Republike Slovenije.


12. februar 2021 
NEPOSREDNO SVETOVALNO DELO 

Spoštovani.

Z veseljem vam sporočamo, da bomo od 15. februarja 2021 dalje opravljali svetovalno dejavnost osebno neposredno, v živo. 

Seveda ne bomo opustili obstoječega svetovalnega dela na daljavo. 

Ob ponovni vzpostavitvi neposrednih osebnih svetovalnih storitev ter zavedanju, da je virus še vedno med nami in da lahko vsako neupoštevanje preventivnih ukrepov povzroči ponovno širjenje bolezni, bomo zagotavljali vse ukrepe, ki trenutno veljajo: maska, razdalja, razkuževanje, testiranje svetovalcev …  

Kontaktirajte nas. Na voljo smo tako neposredno, kot tudi preko elektronske