Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Vinoteka Otilija in ustvarjalna delavnica

Vinoteka Otilija

V četrtek, 21. septembra smo obiskali Šentjernej. Ob 10 h smo se dobili pred Kulturnim centrom Primoža Trubarja, kjer nas je pričakal gospod Selak. Predstavil nam je Šentjernej skozi zgodovino, opisal današnji čas in načrte za prihodnost.

Nato smo se sprehodili skozi center in do domačije Selak, kjer smo si ogledali zbirko glasbil in petelinov z vsega sveta, obisk pa smo zaključili v njihovi vinoteki Otilija, kjer smo pokusili vina štirih šentjernejskih vinarjev, prigriznili domače dobrote ter poklepetali.

Zadovoljni smo sklenili, da bomo kaj podobnega še ponovili.

Bilo nas je 25.

Ustvarjalna delavnica

V četrtek, 26. oktobra smo se (devet članic in en član) dobili na šoli, kjer je gospa Silva Mežnar pripravila že tradicionalno ustvarjalno delavnico.

Letos nam je pokazala, kako iz čisto vsakdanjih posod ustvarimo unikatne okrasne predmete. S sabo smo prinesli steklenice, kozarce … in po uri in pol s pomočjo lepila, vrvice in serviet je po Silvinih navodilih vsakemu uspelo ustvariti čudovit izdelek.

Za zaključek nam je gospa Marinka Starc predstavila, kaj potrebujemo za izdelavo rož na eni naslednjih ustvarjalnih delavnic:

  • Tenka tkanina različnih barv (til, majhni koščki)

  • Sveča

  • Šivanka z nitjo

  • Varnostna sponka

  • Perlice

Nekaj fotografij

Za prikaz članka je potrebno omogočiti piškotke.