Straška gora in Planica

Pohod na Straško goro

V sredo, 25. aprila, smo se zbrali na avtobusni postaji v Straži, bilo nas je 16. Tam nas je počakal Franci Kapš, ki je ta izlet pripravil, in nas odpeljal do izhodiščne točke. Tam smo pustili avtomobile in se peš povzpeli do vzletišča Peter. Uživali smo v lepem razgledu in pomladnem cvetenju, med spustom pa nas je najprej pogostil Milan Ravbar v svoji zidanici, nato pa smo se še pri Franciju in Fani Kapš okrepčali z odlično malico in kozarčkom ali dvema.

 

Več fotografij:


Izlet v Planico

V torek, 22. maja, smo se odpravili na celodnevni izlet v Planico. Bilo nas je 26. Vreme nam ni bilo naklonjeno in že takoj po prihodu je začelo rahlo deževati. Zato smo si ogledali skakalnice samo iz doline, tudi v Tamar nismo šli. Smo pa videli »lanski sneg«, ki ga vsako leto shranijo v depoje in je po njem možno teči na smučeh, preskusili smo se na simulatorju skoka, si ogledali športni center …

Na kosilo smo se odpeljali v Rateče in se v gostišču Žerjav najedli,  nato smo si ogledali Zelence (izvir Save Dolinke) in se odpeljali v Begunje. Sprejeli so nas v Avsenikovem muzeju, kjer smo prisluhnili vodniku in izvedeli veliko zanimivega o najuspešnejši slovenski glasbeni skupini.

Zadovoljni z lepim izletom, ki ga je pripravil in vodil Tone Progar, smo se vrnili domov.

 

Za prikaz članka je potrebno omogočiti piškotke.